Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Sonkagulyás recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: húsvét, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 30 dkg nyers füstölt sonka vagy tarja
» 25 dkg vegyes leves zöldség
» 50 dkg burgonya
» 1 nagy fej vöröshagyma(15 dkg)
» 1 evőkanál zsír
» 1 evőkanál piros fűszerpaprika
» 2 gerezd fokhagyma
» 1 dl száraz vörösbor
» 1 marhahús leveskocka
» Ízlés szerint só és csipetnyi porcukor
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A zsírt, egy fazékban felforrósítjuk, majd üvegesre fonnyasztjuk rajta a megtisztított, és finomra metélt vöröshagymát. A tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát, és azonnal ráöntünk 2 evőkanálnyi vizet. A tűzre visszatesszük, és rádobjuk az előző este hideg vízbe áztatott nyers, apró kockákra vágott sonkát. Néhány percig pirítjuk, majd felöntjük 2 liternyi vízzel. Beletesszük a húsleveskockát és a zúzott fokhagymát, ezután felforraljuk. Kis lángon majdnem puhára főzzük. Ezután hozzáadjuk a megtisztított, és ugyancsak kis kockákra darabolt petrezselyemgyökeret, valamint a sárgarépát, végül pedig a meghámozott, és Ugyancsak kis kockákra vágott burgonyát. Ha szükséges, még annyi vizet öntünk bele, hogy a folyadék jól lepje el a burgonyát. Készre főzzük. Mielőtt az asztalra tennénk, nyakon öntjük a borral, és ha szükséges, utána sózzuk, de már nem forraljuk. A leves még laktatóbb, ha 1 tojásból készült csipetkét is belefőzünk, azonban e nélkül is kiadós.
Jó étvágyat!
Megjegyzés / tipp:

Ha sok locsoló-látogatónk jön, érdemes ezzel a levessel megkínálni, mert a férfiak általában igencsak levesesek.
0 komment 3 ember kedveli galambjani
2013.03.02 06:10
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
fazékban felforrósítjuk, tűzről lehúzva, tűzre visszatesszük, előző este, zúzott fokhagymát, asztalra tennénk, levessel megkínálni, férfiak általában, húsleveskockát, felforrósítjuk, pirospaprikát, megtisztított, visszatesszük, fűszerpaprika, megtisztított, fonnyasztjuk, felforraljuk, vöröshagymát, belekeverjük, Beletesszük, Sonkagulyás, meghámozott, evőkanálnyi, vöröshagyma, sárgarépát, fokhagymát, leveskocka, megkínálni, látogatónk, belefőzünk, hozzáadjuk, Ugyancsak, szükséges, burgonyát, vegyes leves zöldség, burgonya, nagy vöröshagyma, evőkanál zsír, evőkanál piros fűszerpaprika, gerezd fokhagyma, száraz vörösbor, marhahús leveskocka,
Vörösboros pulykaragu
0 komment 2 ember kedveli
Holland almatorta
0 komment 4 ember kedveli
Borzas karajszelet
0 komment 15 ember kedveli
Citromos túrótorta
0 komment 12 ember kedveli
Töltött dagadó káposztával
0 komment 8 ember kedveli
Cigánypecsenye.
0 komment 15 ember kedveli
Tejfölös Csodabogár
0 komment 9 ember kedveli
Isteni Csörögefánk
3 komment 22 ember kedveli
Cigányka
0 komment 4 ember kedveli
Burgonyakrémleves joghurtosan
0 komment 2 ember kedveli
Kakaós csiga
0 komment 5 ember kedveli
Gombás szelet rizzsel
0 komment 7 ember kedveli
Almával rakott sertésborda!
1 komment 10 ember kedveli
Sólet
0 komment 3 ember kedveli
Sajtos- köménymagos tallér
0 komment 5 ember kedveli
Ördögpirula
0 komment 3 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.