Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Gyümölcsök recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: farsang, Elkészítési idő: 180 perc, Nehézségi szint: nehéz
Hozzávalók 9 főre
» 30 dkg kristálycukor
» 20 dkg liszt
» 2 db tojássárgája
» 75 dkg liszt
» 1 kávéskanál szódabikarbóna
» 2 dl tej
» 10 dkg vaj
» 25 dkg porcukor
» 3 evőkanál kakaópor
» 1 db rumaroma
» 10 evőkanál víz
» ételszínezék
» aromák : vérnarancs,császárkörte, vilmoskörte,citrom,mandula
» + kb: 20 dkg kristálycukor a beforgatáshoz
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A kristálycukrot, a zsírt, a tojássárgákat, szódabikarbónát és a tejet
összekeverem és egy órát állni hagyom.
Ezután hozzáadok 70 dkg lisztet.
Az elkészült masszából golyókat, illetve gyümölcsalakokat formálok.
Sütőpapírral kibélelt tepsin sütöm.
Mikor megsült, még melegen a sütemények közepét kikaparom.
A kikapart morzsához hozzáadom a vajat, kakaóport, rumaromát, és a vizet.
Ezt a masszát töltöm a kikapart süteményekbe és kettőt összeragasztok.
Az így kapott süteményeket aromába kevert ételszínezékkel befestem és kristálycukorba forgatom.
Végül a sütemények közepébe bukszus levelet tűzök.
(bukszus : örökzöld növény)
Megjegyzés / tipp:

Ha valaki csak barackokat szeretne csinálni, az egy kicsit egyszerűbb. Ekkor a tésztából diónagyságú golyókat kell formálni és ezeket megsütni.
Kikaparás után kettőt összeragasztani és ebből alakul ki egy szem barack.
Egyik felét zöldre a másikat piros színűre szoktam befesteni.
1 komment 9 ember kedveli horgasnora
2011.12.15 19:00
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
horgasnora 2013.01.02. 16:19 (#1)
Helyesbítés : a második hozzávaló : 20 dkg zsír !!!!
Címkék
órát állni, elkészült masszából, sütemények közepét, kikapart morzsához, masszát töltöm, kikapart süteményekbe, sütemények közepébe, tésztából diónagyságú, szem barack, másikat piros, gyümölcsalakokat, kristálycukorba, összeragasztani, ételszínezékkel, szódabikarbónát, kristálycukrot, szódabikarbóna, összeragasztok, beforgatáshoz, kristálycukor, kristálycukor, tojássárgákat, ételszínezék, összekeverem, császárkörte, tojássárgája, süteményekbe, süteményeket, Sütőpapírral, vilmoskörte, diónagyságú, sütemények, vérnarancs, Gyümölcsök, barackokat, egyszerűbb, kristálycukor, liszt, tojássárgája, liszt, kávéskanál szódabikarbóna, porcukor, evőkanál kakaópor, rumaroma, evőkanál, ételszínezék, kristálycukor beforgatáshoz,
Almás rácsos
0 komment 6 ember kedveli
Zöldséges-sült puliszka.
0 komment 7 ember kedveli
Csokoládé likőr
1 komment 24 ember kedveli
Kókuszos kocka !
2 komment 13 ember kedveli
Galuska egytál
0 komment 1 ember kedveli
Bögrés barackos sütemény
1 komment 4 ember kedveli
Padlizsánkrém piritósra !
0 komment 9 ember kedveli
Sütőtökös tiramisu
1 komment 2 ember kedveli
Banános -túrós pite
0 komment 3 ember kedveli
Székely libacomb
0 komment 3 ember kedveli
Paprikás csirkemell.
1 komment 11 ember kedveli
Csokis pohárkrém
0 komment 3 ember kedveli
Csirkés pite
0 komment 2 ember kedveli
Tárkonyos húsgombóc leves
0 komment 5 ember kedveli
Tarka-barka sütik
0 komment 10 ember kedveli
Kukucskálós túrós, ahogy én csinálom
2 komment 56 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.