Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Gyümölcsök recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: farsang, Elkészítési idő: 180 perc, Nehézségi szint: nehéz
Hozzávalók 9 főre
» 30 dkg kristálycukor
» 20 dkg liszt
» 2 db tojássárgája
» 75 dkg liszt
» 1 kávéskanál szódabikarbóna
» 2 dl tej
» 10 dkg vaj
» 25 dkg porcukor
» 3 evőkanál kakaópor
» 1 db rumaroma
» 10 evőkanál víz
» ételszínezék
» aromák : vérnarancs,császárkörte, vilmoskörte,citrom,mandula
» + kb: 20 dkg kristálycukor a beforgatáshoz
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A kristálycukrot, a zsírt, a tojássárgákat, szódabikarbónát és a tejet
összekeverem és egy órát állni hagyom.
Ezután hozzáadok 70 dkg lisztet.
Az elkészült masszából golyókat, illetve gyümölcsalakokat formálok.
Sütőpapírral kibélelt tepsin sütöm.
Mikor megsült, még melegen a sütemények közepét kikaparom.
A kikapart morzsához hozzáadom a vajat, kakaóport, rumaromát, és a vizet.
Ezt a masszát töltöm a kikapart süteményekbe és kettőt összeragasztok.
Az így kapott süteményeket aromába kevert ételszínezékkel befestem és kristálycukorba forgatom.
Végül a sütemények közepébe bukszus levelet tűzök.
(bukszus : örökzöld növény)
Megjegyzés / tipp:

Ha valaki csak barackokat szeretne csinálni, az egy kicsit egyszerűbb. Ekkor a tésztából diónagyságú golyókat kell formálni és ezeket megsütni.
Kikaparás után kettőt összeragasztani és ebből alakul ki egy szem barack.
Egyik felét zöldre a másikat piros színűre szoktam befesteni.
1 komment 9 ember kedveli horgasnora
2011.12.15 19:00
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
horgasnora 2013.01.02. 16:19 (#1)
Helyesbítés : a második hozzávaló : 20 dkg zsír !!!!
Címkék
órát állni, elkészült masszából, sütemények közepét, kikapart morzsához, masszát töltöm, kikapart süteményekbe, sütemények közepébe, tésztából diónagyságú, szem barack, másikat piros, gyümölcsalakokat, kristálycukorba, összeragasztani, ételszínezékkel, szódabikarbónát, kristálycukrot, szódabikarbóna, összeragasztok, beforgatáshoz, kristálycukor, kristálycukor, tojássárgákat, ételszínezék, összekeverem, császárkörte, tojássárgája, süteményekbe, süteményeket, Sütőpapírral, vilmoskörte, diónagyságú, sütemények, vérnarancs, Gyümölcsök, barackokat, egyszerűbb, kristálycukor, liszt, tojássárgája, liszt, kávéskanál szódabikarbóna, porcukor, evőkanál kakaópor, rumaroma, evőkanál, ételszínezék, kristálycukor beforgatáshoz,
zsemle (paleo)
0 komment 5 ember kedveli
Sütőtökös medve
0 komment 2 ember kedveli
Hagymaleves
0 komment 5 ember kedveli
Abbahagyhatatlan csirke
1 komment 24 ember kedveli
Bárányfilé gorgonzola mártással
0 komment 3 ember kedveli
Kakaós csiga
0 komment 6 ember kedveli
Füstölt heringes májkrém
0 komment 1 ember kedveli
Brokkolikrémleves
0 komment 1 ember kedveli
Habos krémes szelet
0 komment 4 ember kedveli
Teasütemény
0 komment 4 ember kedveli
Lecsó virslivel
0 komment 2 ember kedveli
Pácolt pulykasült zöldségkörettel
0 komment 2 ember kedveli
Fehérboros brokkolifelfújt
0 komment 1 ember kedveli
Tojáspörkölt krumpligombóccal...
1 komment 21 ember kedveli
Cseresznyehabos csokitallérok
0 komment 2 ember kedveli
MÉZES-KRÉMES SÜTEMÉNY
1 komment 6 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.