Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Gyümölcsök recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: farsang, Elkészítési idő: 180 perc, Nehézségi szint: nehéz
Hozzávalók 9 főre
» 30 dkg kristálycukor
» 20 dkg liszt
» 2 db tojássárgája
» 75 dkg liszt
» 1 kávéskanál szódabikarbóna
» 2 dl tej
» 10 dkg vaj
» 25 dkg porcukor
» 3 evőkanál kakaópor
» 1 db rumaroma
» 10 evőkanál víz
» ételszínezék
» aromák : vérnarancs,császárkörte, vilmoskörte,citrom,mandula
» + kb: 20 dkg kristálycukor a beforgatáshoz
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A kristálycukrot, a zsírt, a tojássárgákat, szódabikarbónát és a tejet
összekeverem és egy órát állni hagyom.
Ezután hozzáadok 70 dkg lisztet.
Az elkészült masszából golyókat, illetve gyümölcsalakokat formálok.
Sütőpapírral kibélelt tepsin sütöm.
Mikor megsült, még melegen a sütemények közepét kikaparom.
A kikapart morzsához hozzáadom a vajat, kakaóport, rumaromát, és a vizet.
Ezt a masszát töltöm a kikapart süteményekbe és kettőt összeragasztok.
Az így kapott süteményeket aromába kevert ételszínezékkel befestem és kristálycukorba forgatom.
Végül a sütemények közepébe bukszus levelet tűzök.
(bukszus : örökzöld növény)
Megjegyzés / tipp:

Ha valaki csak barackokat szeretne csinálni, az egy kicsit egyszerűbb. Ekkor a tésztából diónagyságú golyókat kell formálni és ezeket megsütni.
Kikaparás után kettőt összeragasztani és ebből alakul ki egy szem barack.
Egyik felét zöldre a másikat piros színűre szoktam befesteni.
1 komment 9 ember kedveli horgasnora
2011.12.15 19:00
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
horgasnora 2013.01.02. 16:19 (#1)
Helyesbítés : a második hozzávaló : 20 dkg zsír !!!!
Címkék
órát állni, elkészült masszából, sütemények közepét, kikapart morzsához, masszát töltöm, kikapart süteményekbe, sütemények közepébe, tésztából diónagyságú, szem barack, másikat piros, gyümölcsalakokat, kristálycukorba, összeragasztani, ételszínezékkel, szódabikarbónát, kristálycukrot, szódabikarbóna, összeragasztok, beforgatáshoz, kristálycukor, kristálycukor, tojássárgákat, ételszínezék, összekeverem, császárkörte, tojássárgája, süteményekbe, süteményeket, Sütőpapírral, vilmoskörte, diónagyságú, sütemények, vérnarancs, Gyümölcsök, barackokat, egyszerűbb, kristálycukor, liszt, tojássárgája, liszt, kávéskanál szódabikarbóna, porcukor, evőkanál kakaópor, rumaroma, evőkanál, ételszínezék, kristálycukor beforgatáshoz,
Erdei gyümölcsös tiramisu...
0 komment 15 ember kedveli
Rántott karfiol
0 komment 2 ember kedveli
Tepsis húsos burgonya...
0 komment 21 ember kedveli
CSÖRÖGE
0 komment 14 ember kedveli
Sertésszelet Medve bundában
0 komment 30 ember kedveli
Frankfurti leves krumplival
0 komment 3 ember kedveli
Finom krémleves
0 komment 2 ember kedveli
Ananászos pisztráng
0 komment 1 ember kedveli
Mákos zebratorta
0 komment 1 ember kedveli
Áfonyás túrókrémes torta
0 komment 3 ember kedveli
Bounty szelet
0 komment 3 ember kedveli
Zöldséges ragu bográcsban.
0 komment 6 ember kedveli
Serpenyős csirke
0 komment 13 ember kedveli
Bögrés diós süti
0 komment 5 ember kedveli
Mézes diós
0 komment 6 ember kedveli
Házi szardínia készítése
0 komment 5 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2019 TVN.HU Kft.