Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Az egész friss süllőt kibelezzük, alaposan megmossuk. A pikkelyeket nem kell leszedni, de jól meg kell sikálni! A szemét és a kopoltyúját szedjük ki.
A citromot körömkefével meleg víz alatt megtisztítjuk.
Egy tepsiben elterítjük a só felét, a halat belülről is megsózzuk, a hasüregébe rakjuk a zöldfűszereket, a sóágyra helyezzük, rányomjuk a citrom levét, a héjából darabokat vágunk, azt is a hasába helyezzük.
A maradék sót a tetejére szórjuk, rányomkodjuk és vízzel megspricceljük. Ettől összetapad, sütés közben kemény kérget képez.
¾ óra sütés után kivesszük a sütőből, a sóréteget megütögetjük, ami a hal bőrével együtt le fog válni.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Friss salátával tálaljuk, krumplipürét, vagy petrezselymes krumplit adhatunk mellé.
|
|
|
|
0 komment
|
3 ember kedveli
|
mercidesign
2013.10.20 14:52
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
 
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
egész friss, kopoltyúját szedjük, citromot körömkefével, tepsiben elterítjük, halat belülről, hasüregébe rakjuk, sóágyra helyezzük, citrom levét, héjából darabokat, hasába helyezzük, tetejére szórjuk, sóréteget megütögetjük, zöldfűszereket, megspricceljük, megtisztítjuk, petrezselymes, körömkefével, rányomkodjuk, megütögetjük, krumplipürét, pikkelyeket, kopoltyúját, hasüregébe, kibelezzük, összetapad, elterítjük, salátával, rányomjuk, sóréteget, kivesszük, helyezzük, darabokat, helyezzük, megsózzuk, megmossuk, rozmaring, krumplit, tálaljuk, dkg-os süllő, citrom, durva, szál kakukkfű, szál rozmaring,
|
|
|
|
|