Fogás: desszert, Alkalom: karácsony, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A zsírt, a mézet és a margarint megolvasztjuk.
A lisztbe belekeverjük a fűszereket, a cukrot, szódabikarbónát és a sót, majd a két tojást és a tejfölt, végül a megolvasztott zsírt, mézet és margarint.
Az egészet jól összedolgozzuk, és egy éjszakán át pihentetjük (ez nagyon fontos, mert pihentetés nélkül a tészta nyúlós és ragadós lesz, nem lehet vele dolgozni).
Belisztezett deszkán kinyújtjuk és szaggatjuk.
Addig süssük, míg aranysárga nem lesz.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Ne féljünk használni a zsírt, mert attól különleges íze lesz, a tejföl pedig garantálja, hogy a süti puha marad.
Sütés előtt a kiszaggatott formákat tojássárgájával lekenhetjük, attól fényesek lesznek.
Fél cm-nél vastagabbra ne nyújtsuk a tésztát, mert akkor a belseje nem sül meg, a külső része pedig megszárad.
Ezt megelőzően több mézes receptet kipróbáltam, de ez lett az igazi. Még soha nem rontottam el, mindig puha és nagyon ízletes.
|
|
|
|
0 komment
|
3 ember kedveli
|
liza1
2013.12.27 17:36
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
margarint megolvasztjuk, lisztbe belekeverjük, megolvasztott zsírt, tészta nyúlós, tejföl pedig, süti puha, kiszaggatott formákat, külső része, tojássárgájával, szódabikarbónát, összedolgozzuk, szódabikarbóna, kristálycukor, megolvasztott, megolvasztjuk, kiszaggatott, Belisztezett, belekeverjük, kipróbáltam, vastagabbra, pihentetjük, lekenhetjük, különleges, kinyújtjuk, kávéskanál, szegfűszeg, megelőzően, kávéskanál, aranysárga, pihentetés, kávéskanál, szaggatjuk, fűszereket, garantálja, evőkanál kristálycukor, egész tojás tojás sárgája, kávéskanál fahéj, kávéskanál szegfűszeg, kávéskanál gyömbér, zsír semleges, vagy margarin, evőkanál tejföl, evőkanál, teáskanál szódabikarbóna, liszt, csipet,
|
|
|
|
|