Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Jeges áfonyás sajttorta recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 8 főre
» Piskótaalap: 25 dkg háztartási keksz
» 10 dkg vaj vagy margarin
» Töltelékhez: 3 tojás
» 10 dkg kristálycukor
» 1/2 citrom leve és héja
» 50 dkg Philadelphia vagy mascarpone krémsajt
» 1 cs vaníliás cukor
» 2 dkg áfonya
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

1:A sütőt 180 fokra előmelegítjük és a tésztaalapot elkészítjük:a kekszet összetörjük,ideális esetben konyhai robotgépben.Ha ez nem áll rendelkezésünkre,töltsük a kekszet műanyag zacskóba,és sodófával törjük darabokra.(A zacskó száját lazán fogjuk össze,mert a nyomás miatt kiszakadhat.)
2:A vajat vagy a margarint megolvasztjuk,és a kekszdarabokkal jól összedolgozzuk.A keveréket kb. 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformába nyomkodjuk,és 3-4 cm magas peremet is formázunk az oldalára.
Kb. 15 percig hideg helyen állni hagyjuk,majd a sütő középső rácsára tolva kb. 10 percig sütjük.Ezután kihűlni hagyjuk.
3:A töltelékhez a tojás és a cukrot habosra verjük,a citrom levét belefacsarjuk,a héját belereszeljük.A krémsajtot és a vaníliás cukrot is hozzáadjuk,és az egész simára,krémesre verjük.
4:Az áfonyát óvatosan adjuk hozzá,nehogy az áfonyaszemek összetörjenek.A kész tölteléket a tésztalapra öntjük.
5:A sajttortát legalább 3 órára a mélyhűtőbe tesszük.
Tálalás előtt kb. 20 perccel kivesszük,és friss áfonyával díszítjük.
Megjegyzés / tipp:

Zselémázzal különlegessé varázsolhatjuk a sajttortát.Lassú tűzön 1,5 dl áfonyadzsemet megolvasztunk,majd kissé kihűlni hagyjuk.Közvetlenül tálalás előtt a jeges tortára kenjük.
0 komment 2 ember kedveli carlostina
2012.12.29 10:52
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
tésztaalapot elkészítjük, kekszet összetörjük, kekszet műanyag, zacskó száját, nyomás miatt, vajat vagy, margarint megolvasztjuk, sütő középső, cukrot habosra, citrom levét, héját belereszeljük, vaníliás cukrot, egész simára, áfonyát óvatosan, áfonyaszemek összetörjenek, kész tölteléket, tésztalapra öntjük, sajttortát legalább, mélyhűtőbe tesszük, jeges tortára, rendelkezésünkre, kekszdarabokkal, összedolgozzuk, varázsolhatjuk, kristálycukor, előmelegítjük, áfonyadzsemet, belereszeljük, megolvasztjuk, belefacsarjuk, megolvasztunk, összetörjenek, tortaformába, különlegessé, áfonyaszemek, Philadelphia, tésztaalapot, elkészítjük, összetörjük, robotgépben, kiszakadhat, töltelékhez, Piskótaalap, tésztalapra, Töltelékhez, Zselémázzal, Piskótaalap háztartási keksz, Töltelékhez tojás,
Bakonyi borjúhere nokedlivel
1 komment 1 ember kedveli
Paprikapástétom
0 komment 2 ember kedveli
Kajszis, mandulás pite !
0 komment 3 ember kedveli
Sajtos csirke
0 komment 3 ember kedveli
Karácsonyi forralt bor
0 komment 2 ember kedveli
Hamis madártej
0 komment 4 ember kedveli
Narancsleves habgaluskával-ahogy én készítem-
0 komment 14 ember kedveli
Ízletes fánk !
0 komment 14 ember kedveli
Francia hagymaleves
0 komment 11 ember kedveli
Túrógolyó
0 komment 17 ember kedveli
Téli paradicsomleves betűtésztával
0 komment 3 ember kedveli
Gőzgombóc
0 komment 3 ember kedveli
Almás dunahullám sütemény !
3 komment 30 ember kedveli
Karaj gazdagon
0 komment 14 ember kedveli
Tárkonyos csirkeraguleves
0 komment 1 ember kedveli
Spárga erőleves.
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2021 TVN.HU Kft.