Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Jeges áfonyás sajttorta recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 8 főre
» Piskótaalap: 25 dkg háztartási keksz
» 10 dkg vaj vagy margarin
» Töltelékhez: 3 tojás
» 10 dkg kristálycukor
» 1/2 citrom leve és héja
» 50 dkg Philadelphia vagy mascarpone krémsajt
» 1 cs vaníliás cukor
» 2 dkg áfonya
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

1:A sütőt 180 fokra előmelegítjük és a tésztaalapot elkészítjük:a kekszet összetörjük,ideális esetben konyhai robotgépben.Ha ez nem áll rendelkezésünkre,töltsük a kekszet műanyag zacskóba,és sodófával törjük darabokra.(A zacskó száját lazán fogjuk össze,mert a nyomás miatt kiszakadhat.)
2:A vajat vagy a margarint megolvasztjuk,és a kekszdarabokkal jól összedolgozzuk.A keveréket kb. 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformába nyomkodjuk,és 3-4 cm magas peremet is formázunk az oldalára.
Kb. 15 percig hideg helyen állni hagyjuk,majd a sütő középső rácsára tolva kb. 10 percig sütjük.Ezután kihűlni hagyjuk.
3:A töltelékhez a tojás és a cukrot habosra verjük,a citrom levét belefacsarjuk,a héját belereszeljük.A krémsajtot és a vaníliás cukrot is hozzáadjuk,és az egész simára,krémesre verjük.
4:Az áfonyát óvatosan adjuk hozzá,nehogy az áfonyaszemek összetörjenek.A kész tölteléket a tésztalapra öntjük.
5:A sajttortát legalább 3 órára a mélyhűtőbe tesszük.
Tálalás előtt kb. 20 perccel kivesszük,és friss áfonyával díszítjük.
Megjegyzés / tipp:

Zselémázzal különlegessé varázsolhatjuk a sajttortát.Lassú tűzön 1,5 dl áfonyadzsemet megolvasztunk,majd kissé kihűlni hagyjuk.Közvetlenül tálalás előtt a jeges tortára kenjük.
0 komment 2 ember kedveli carlostina
2012.12.29 10:52
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
tésztaalapot elkészítjük, kekszet összetörjük, kekszet műanyag, zacskó száját, nyomás miatt, vajat vagy, margarint megolvasztjuk, sütő középső, cukrot habosra, citrom levét, héját belereszeljük, vaníliás cukrot, egész simára, áfonyát óvatosan, áfonyaszemek összetörjenek, kész tölteléket, tésztalapra öntjük, sajttortát legalább, mélyhűtőbe tesszük, jeges tortára, rendelkezésünkre, kekszdarabokkal, összedolgozzuk, varázsolhatjuk, kristálycukor, előmelegítjük, áfonyadzsemet, belereszeljük, megolvasztjuk, belefacsarjuk, megolvasztunk, összetörjenek, tortaformába, különlegessé, áfonyaszemek, Philadelphia, tésztaalapot, elkészítjük, összetörjük, robotgépben, kiszakadhat, töltelékhez, Piskótaalap, tésztalapra, Töltelékhez, Zselémázzal, Piskótaalap háztartási keksz, Töltelékhez tojás,
Virslis carbonara
0 komment 2 ember kedveli
Pudingos keksz
0 komment 4 ember kedveli
Almás -diós csirke
0 komment 2 ember kedveli
Fűszeres csirkemell !
0 komment 4 ember kedveli
Tiroli Almás rétes
0 komment 6 ember kedveli
Vörösboros pirított sertésmáj
0 komment 11 ember kedveli
Aludttejes pite.
4 komment 18 ember kedveli
Rózsafánk...
0 komment 15 ember kedveli
Bakonyi szelet
1 komment 8 ember kedveli
Mexikói darált húsos pizza
1 komment 8 ember kedveli
Tojáslikőr nyersen
0 komment 2 ember kedveli
Tejfölös sült sertésszelet
0 komment 11 ember kedveli
Képviselőfánk tejszínhabbal
0 komment 4 ember kedveli
Sós perec
0 komment 10 ember kedveli
Meggyes-rumos isler
0 komment 7 ember kedveli
Alfalusi paszulyleves
0 komment 3 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.