Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A tésztához valókat összegyúrjuk,ujjnyi vastagra kinyújtjuk,kibélelünk vele egy kapcsos tortaformát ,és 6-7 perc alatt közepes lángon elősütjük.
Közben az almát héjastul lereszeljük,kb 2 evőkanál porcukorral és fahéjjal megpároljuk(kb 5 perc) Ha túl sok levet enged, leöntünk belőle és hozzákeverjük a mandulát és kekszmorzsát.
Az áttört túrót a cukorral , vaníliás cukorral tojássárgákkal,citromhéjja l kikeverjük,majd hozzáadjuk a tojásfehérjéből vert kemény habot
Az elősütött tésztalapra rákenjük az almás tölteléket,majd elterítjük rajta a túrókrémet. Kb 180 fokon 50 perc alatt készre sütjük
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A tetejét körberakjuk vékony szeletekre vágott alma cikkel,úgy sütjük.
|
|
|
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2013.12.02 11:33
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |

|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
tésztához valókat, kapcsos tortaformát, almát héjastul, áttört túrót, tojásfehérjéből vert, elősütött tésztalapra, almás tölteléket, tetejét körberakjuk, tojásfehérjéből, tojássárgákkal, hozzákeverjük, citromhéjjal, kekszmorzsát, összegyúrjuk, porcukorral, lereszeljük, tortaformát, körberakjuk, megpároljuk, kekszmorzsa, tésztalapra, tojássárga, kibélelünk, kinyújtjuk, kikeverjük, elterítjük, túrókrémet, szeletekre, hozzáadjuk, tölteléket, tésztához, túrótorta, tésztához, citromhéj, alma, túró, darált mandula, kekszmorzsa, reszelt citromhéj, porcukor, vaníliás cukor, őrölt fahéj, tojás, tésztához, liszt, vaj, cukor, tojássárga, sütőpor, tetejére alma,
|
|
|
|
|