Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A lisztet a zsírral vagy a vajjal és a burgonyával eldörzsöljük, hozzáadjuk a tojást, a langyos tejben megkelesztett élesztőt, sót, és az egészet jól összedolgozzuk. Hideg helyen pihentetjük, majd negyedóránként négyszer hajtogatjuk. Minden nyújtás után megkenjük egy kevés tejjel összekevert tojással.
Az utolsó hajtogatás után 3 cm vastagra nyújtjuk. Közepes nagyságú szaggatóval kiszúrjuk. Tepsibe rakjuk, és fél óráig kelni hagyjuk.
A megkelt tésztát paprikás tojással megkenjük, és közepesen meleg sütőben szép pirosra sütjük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Jó étvágyat kívánok hozzá!
|
|
|
|
1 komment
|
14 ember kedveli
|
lilagondolatok
2015.06.15 10:15
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
         
|
|
|
dhaj |
2016.04.01. 11:21 (#1) |
|
 |
Jó , csak kevés.
|
| |
|
|
|
zsírral vagy, burgonyával eldörzsöljük, langyos tejben, kevés tejjel, utolsó hajtogatás, megkelt tésztát, összedolgozzuk, negyedóránként, megkelesztett, Pehelykönnyű, eldörzsöljük, pirospaprika, pihentetjük, szaggatóval, összekevert, hajtogatjuk, lekenéséhez, burgonyával, hajtogatás, hozzáadjuk, kávéskanál, kiszúrjuk, megkenjük, megkenjük, közepesen, burgonyás, négyszer, nagyságú, étvágyat, paprikás, tojással, burgonya, liszt, zsír vagy, főtt áttört burgonya, élesztő, kávéskanál cukor, evőkanál, tojás, pogácsák lekenéséhez, felvert tojás, pici pirospaprika,
|
|
|
|
|