Fogás: főétel, Alkalom: karácsony, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Melegítsd elő a sütőt 200 fokra, tegyél egy tepsibe sütőpapírt, locsold meg egy kis olivaolajjal, majd tedd félre.
. Szedd le a karfiolról a zöld részeket és a szárát!
. Most keverd össze az öntethez való alapanyagokat egy közepes méretű tálban.Tedd bele a joghurtot, a lime levét és reszelt héját, a chiliport, a köményt, az aprított fokhagymát, a curryport, a sót és a borsot. Keverd jól össze!
Merítsd bele a karfiolt a pácba, ügyelj arra, hogy a karfiol egészére kerüljön a joghurtos masszából.
. Helyezd rá a karfiolt a sütőpapírra és süsd addig, ameddig világos barna színt nem kap, ez körülbelül 30-40 perc lesz..
A pác egy vékony héjat fog képezni a karfiol felszínén.
Várd meg amíg kihűl (10 perc), vágd fel kisebb darabokra, majd tálald zöldsalátával.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Jó étvágyat hozzá !
|
|
|
|
1 komment
|
14 ember kedveli
|
feviroza
2014.12.05 09:07
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
kozlik1 |
2016.04.08. 12:56 (#1) |
|
|
Jónak tűnik, egy próbát megér, kipróbálom. |
| |
|
|
|
tepsibe sütőpapírt, zöld részeket, öntethez való, közepes méretű, lime levét, aprított fokhagymát, karfiol egészére, joghurtos masszából, vékony héjat, karfiol felszínén, zöldsalátával, alapanyagokat, olivaolajjal, sütőpapírra, körülbelül, karfiolról, sütőpapírt, paprikapor, fokhagymát, teáskanál, joghurtot, chiliport, teáskanál, curryport, joghurtos, fokhagyma, masszából, darabokra, felszínén, olivaolaj, Melegítsd, aprított, étvágyat, egészére, öntethez, kerüljön, karfiol, chili paprikapor, olivaolaj, másfél csésze görög joghurt, lime héja leve, kömény, teáskanál tengeri, teáskanál őrölt bors, gerezd fokhagyma, teás kanál curry,
|
|
|
|
|