Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Karácsonyi gesztenye-krémleves-ahogy én készítem- recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: karácsony, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 50 g salotta hagyma
» 1 ek extra szűz olivaolaj
» 15 g vaj
» 1 ág friss rozmaring
» 5gr szárított vargánya gomba
» 250 g édes gesztenye massza
» 200 ml tokaji muskotály
» tört színes bors
» só
» 100 g arany mazsola + mandulalapok
» 500 ml alaplé
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A mazsolát főzzük fel a borral.
A mandulát pirítsuk meg halványan zsiradék nélkül .
A salotta hagymát vágjuk apró kockára, és a vajon vagy az olajon üvegesre dinszteljük.
Dobjuk mellé a rozmaringot és a szárított gombát is, ami ilyen formában fűszerként szolgál.
A gesztenyemasszát morzsoljuk rá a fűszeres hagymára, majd fokozatosan keverjük bele az alaplevet (vagy vizet).
Forraljuk fel. Ízlés szerint borsozzuk, illetve beállíthatjuk a sósságát. Viszont arra figyeljünk, hogy a sós és édes ízek harmóniában maradjanak a levesben.
A levesbe öntsük bele az átszűrt bort is., majd botmixerrel krémesítsük, habosítsuk a levest.
Tálaláskor adjunk a leveshez a mazsolából, és a mandulalapokból.
Megjegyzés / tipp:

A vargánya gombát nem szabad összetéveszteni a sátántinóru (Boletus satanas) mérgező gombafajjal.

Érdemes frissen készíteni, és forrón tálalni, mint a borlevest.
0 komment 4 ember kedveli szelidszeder
2011.12.18 16:00
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
mazsolát főzzük, mandulát pirítsuk, salotta hagymát, vajon vagy, olajon üvegesre, szárított gombát, gesztenyemasszát morzsoljuk, fűszeres hagymára, levesbe öntsük, átszűrt bort, vargánya gombát, gesztenyemasszát, összetéveszteni, mandulalapokból, beállíthatjuk, mandulalapok, gombafajjal, dinszteljük, fokozatosan, harmóniában, krémesítsük, botmixerrel, sátántinóru, rozmaringot, Karácsonyi, habosítsuk, Tálaláskor, figyeljünk, fűszerként, maradjanak, mazsolából, morzsoljuk, szárított, borsozzuk, halványan, borlevest, olivaolaj, salotta hagyma, extra szűz olivaolaj, friss rozmaring, szárított vargánya gomba, édes gesztenye massza, tokaji muskotály, tört színes bors, arany mazsola mandulalapok, alaplé,
Habkarika
1 komment 17 ember kedveli
Vaníliás eperleves
0 komment 3 ember kedveli
Aszalt szilvás nyúl
0 komment 1 ember kedveli
Jeges áfonyás sajttorta
0 komment 2 ember kedveli
Rántott karfiol
0 komment 2 ember kedveli
Uborkás-joghurtos krémleves-
0 komment 4 ember kedveli
Tárkonyos kacsaragu leves
0 komment 2 ember kedveli
Máglyarakás könnyen
0 komment 10 ember kedveli
Mákos túrós kocka
1 komment 10 ember kedveli
Csicseriborsó fasírt
0 komment 4 ember kedveli
Túrós-gyümölcsös palacsinta
0 komment 3 ember kedveli
Édesköményes paradicsomleves .
0 komment 1 ember kedveli
Párolt banán
0 komment 2 ember kedveli
Zöldséggel göngyölt hús!
0 komment 3 ember kedveli
Csokis sült alma
0 komment 6 ember kedveli
Húsos túró puffancs
0 komment 4 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.