Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Karácsonyi gesztenye-krémleves-ahogy én készítem- recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: karácsony, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 50 g salotta hagyma
» 1 ek extra szűz olivaolaj
» 15 g vaj
» 1 ág friss rozmaring
» 5gr szárított vargánya gomba
» 250 g édes gesztenye massza
» 200 ml tokaji muskotály
» tört színes bors
» só
» 100 g arany mazsola + mandulalapok
» 500 ml alaplé
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A mazsolát főzzük fel a borral.
A mandulát pirítsuk meg halványan zsiradék nélkül .
A salotta hagymát vágjuk apró kockára, és a vajon vagy az olajon üvegesre dinszteljük.
Dobjuk mellé a rozmaringot és a szárított gombát is, ami ilyen formában fűszerként szolgál.
A gesztenyemasszát morzsoljuk rá a fűszeres hagymára, majd fokozatosan keverjük bele az alaplevet (vagy vizet).
Forraljuk fel. Ízlés szerint borsozzuk, illetve beállíthatjuk a sósságát. Viszont arra figyeljünk, hogy a sós és édes ízek harmóniában maradjanak a levesben.
A levesbe öntsük bele az átszűrt bort is., majd botmixerrel krémesítsük, habosítsuk a levest.
Tálaláskor adjunk a leveshez a mazsolából, és a mandulalapokból.
Megjegyzés / tipp:

A vargánya gombát nem szabad összetéveszteni a sátántinóru (Boletus satanas) mérgező gombafajjal.

Érdemes frissen készíteni, és forrón tálalni, mint a borlevest.
0 komment 4 ember kedveli szelidszeder
2011.12.18 16:00
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
mazsolát főzzük, mandulát pirítsuk, salotta hagymát, vajon vagy, olajon üvegesre, szárított gombát, gesztenyemasszát morzsoljuk, fűszeres hagymára, levesbe öntsük, átszűrt bort, vargánya gombát, gesztenyemasszát, összetéveszteni, mandulalapokból, beállíthatjuk, mandulalapok, gombafajjal, dinszteljük, fokozatosan, harmóniában, krémesítsük, botmixerrel, sátántinóru, rozmaringot, Karácsonyi, habosítsuk, Tálaláskor, figyeljünk, fűszerként, maradjanak, mazsolából, morzsoljuk, szárított, borsozzuk, halványan, borlevest, olivaolaj, salotta hagyma, extra szűz olivaolaj, friss rozmaring, szárított vargánya gomba, édes gesztenye massza, tokaji muskotály, tört színes bors, arany mazsola mandulalapok, alaplé,
Leveles túrós pogácsa
2 komment 14 ember kedveli
Gluténmentes kapros-túrós.
0 komment 4 ember kedveli
Narancsleves
0 komment 4 ember kedveli
Töltött-káposzta. (Valódi kolozsvári módon.)
0 komment 11 ember kedveli
Barackos, joghurtos túrótorta
0 komment 2 ember kedveli
Disznóhús lerben
0 komment 3 ember kedveli
Aszpikos sonka
0 komment 4 ember kedveli
Tavaszi mákos süti
0 komment 4 ember kedveli
Sült töltött paradicsom !
0 komment 5 ember kedveli
Hússal töltött tészta
1 komment 10 ember kedveli
Diós-csokis félhold
0 komment 3 ember kedveli
Pudingos, málnás rakott piskóta
0 komment 7 ember kedveli
Krémes, pirított hagymás burgonyapüré
1 komment 2 ember kedveli
Húsvéti húsmentes reggeli sajttekerccsel és körözöttel töltött paprikával
1 komment 6 ember kedveli
Bundában sült alma
0 komment 2 ember kedveli
Töltött gombafejek-kirántva-
1 komment 16 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2019 TVN.HU Kft.