Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Karácsonyi gesztenye-krémleves-ahogy én készítem- recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: karácsony, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 50 g salotta hagyma
» 1 ek extra szűz olivaolaj
» 15 g vaj
» 1 ág friss rozmaring
» 5gr szárított vargánya gomba
» 250 g édes gesztenye massza
» 200 ml tokaji muskotály
» tört színes bors
» só
» 100 g arany mazsola + mandulalapok
» 500 ml alaplé
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A mazsolát főzzük fel a borral.
A mandulát pirítsuk meg halványan zsiradék nélkül .
A salotta hagymát vágjuk apró kockára, és a vajon vagy az olajon üvegesre dinszteljük.
Dobjuk mellé a rozmaringot és a szárított gombát is, ami ilyen formában fűszerként szolgál.
A gesztenyemasszát morzsoljuk rá a fűszeres hagymára, majd fokozatosan keverjük bele az alaplevet (vagy vizet).
Forraljuk fel. Ízlés szerint borsozzuk, illetve beállíthatjuk a sósságát. Viszont arra figyeljünk, hogy a sós és édes ízek harmóniában maradjanak a levesben.
A levesbe öntsük bele az átszűrt bort is., majd botmixerrel krémesítsük, habosítsuk a levest.
Tálaláskor adjunk a leveshez a mazsolából, és a mandulalapokból.
Megjegyzés / tipp:

A vargánya gombát nem szabad összetéveszteni a sátántinóru (Boletus satanas) mérgező gombafajjal.

Érdemes frissen készíteni, és forrón tálalni, mint a borlevest.
0 komment 4 ember kedveli szelidszeder
2011.12.18 16:00
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
mazsolát főzzük, mandulát pirítsuk, salotta hagymát, vajon vagy, olajon üvegesre, szárított gombát, gesztenyemasszát morzsoljuk, fűszeres hagymára, levesbe öntsük, átszűrt bort, vargánya gombát, gesztenyemasszát, összetéveszteni, mandulalapokból, beállíthatjuk, mandulalapok, gombafajjal, dinszteljük, fokozatosan, harmóniában, krémesítsük, botmixerrel, sátántinóru, rozmaringot, Karácsonyi, habosítsuk, Tálaláskor, figyeljünk, fűszerként, maradjanak, mazsolából, morzsoljuk, szárított, borsozzuk, halványan, borlevest, olivaolaj, salotta hagyma, extra szűz olivaolaj, friss rozmaring, szárított vargánya gomba, édes gesztenye massza, tokaji muskotály, tört színes bors, arany mazsola mandulalapok, alaplé,
Kapribogyós sügér-ahogy én készítem-
0 komment 2 ember kedveli
burgonya fasírt
0 komment 11 ember kedveli
Disznótoros káposzta
0 komment 10 ember kedveli
Távol-keleti mézes csirkeszárny...
0 komment 12 ember kedveli
Buffalo csirkeszárnyak
0 komment 6 ember kedveli
Tejes kakaós almás kocka !
0 komment 18 ember kedveli
Grillezett csirkemell paradicsomos fehér babbal
0 komment 2 ember kedveli
Céklalé
0 komment 6 ember kedveli
Márvány tészta
0 komment 4 ember kedveli
Bolgár sopszka saláta!
1 komment 3 ember kedveli
Kölesfasírt
0 komment 3 ember kedveli
Sertésborda Székely módra
0 komment 5 ember kedveli
Bolondos gomba
0 komment 9 ember kedveli
Cukkinis zöldbabköret
0 komment 1 ember kedveli
Birsalmasajt
0 komment 9 ember kedveli
Anikó néni muffinja
0 komment 11 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2019 TVN.HU Kft.