Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Karácsonyi gesztenye-krémleves-ahogy én készítem- recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: karácsony, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 50 g salotta hagyma
» 1 ek extra szűz olivaolaj
» 15 g vaj
» 1 ág friss rozmaring
» 5gr szárított vargánya gomba
» 250 g édes gesztenye massza
» 200 ml tokaji muskotály
» tört színes bors
» só
» 100 g arany mazsola + mandulalapok
» 500 ml alaplé
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A mazsolát főzzük fel a borral.
A mandulát pirítsuk meg halványan zsiradék nélkül .
A salotta hagymát vágjuk apró kockára, és a vajon vagy az olajon üvegesre dinszteljük.
Dobjuk mellé a rozmaringot és a szárított gombát is, ami ilyen formában fűszerként szolgál.
A gesztenyemasszát morzsoljuk rá a fűszeres hagymára, majd fokozatosan keverjük bele az alaplevet (vagy vizet).
Forraljuk fel. Ízlés szerint borsozzuk, illetve beállíthatjuk a sósságát. Viszont arra figyeljünk, hogy a sós és édes ízek harmóniában maradjanak a levesben.
A levesbe öntsük bele az átszűrt bort is., majd botmixerrel krémesítsük, habosítsuk a levest.
Tálaláskor adjunk a leveshez a mazsolából, és a mandulalapokból.
Megjegyzés / tipp:

A vargánya gombát nem szabad összetéveszteni a sátántinóru (Boletus satanas) mérgező gombafajjal.

Érdemes frissen készíteni, és forrón tálalni, mint a borlevest.
0 komment 4 ember kedveli szelidszeder
2011.12.18 16:00
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
mazsolát főzzük, mandulát pirítsuk, salotta hagymát, vajon vagy, olajon üvegesre, szárított gombát, gesztenyemasszát morzsoljuk, fűszeres hagymára, levesbe öntsük, átszűrt bort, vargánya gombát, gesztenyemasszát, összetéveszteni, mandulalapokból, beállíthatjuk, mandulalapok, gombafajjal, dinszteljük, fokozatosan, harmóniában, krémesítsük, botmixerrel, sátántinóru, rozmaringot, Karácsonyi, habosítsuk, Tálaláskor, figyeljünk, fűszerként, maradjanak, mazsolából, morzsoljuk, szárított, borsozzuk, halványan, borlevest, olivaolaj, salotta hagyma, extra szűz olivaolaj, friss rozmaring, szárított vargánya gomba, édes gesztenye massza, tokaji muskotály, tört színes bors, arany mazsola mandulalapok, alaplé,
Kókuszkrémes kockák
0 komment 6 ember kedveli
Farsangi fánk...
0 komment 14 ember kedveli
Sütőtökös golyók
0 komment 2 ember kedveli
Gyors tejfölös fánk
0 komment 20 ember kedveli
Mézes halszelet mártással
0 komment 1 ember kedveli
Káposzta saláta
0 komment 1 ember kedveli
Zöldségpörkölt tésztával
1 komment 5 ember kedveli
Kertész saláta
0 komment 1 ember kedveli
Borzas karajszelet
0 komment 15 ember kedveli
Bögrés barackos sütemény
1 komment 4 ember kedveli
Grillázs szelet...
0 komment 15 ember kedveli
Sajtos-tejszínes szarvacska
0 komment 7 ember kedveli
Sonkás-sajtos rakott csirkemell
0 komment 9 ember kedveli
Töltött fasírt
1 komment 2 ember kedveli
Körtés kókuszos tortácska
1 komment 4 ember kedveli
Viharsarki húsgombócleves.
2 komment 11 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2022 TVN.HU Kft.