Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Hámozzuk meg a körtét és az almát, szedjük ki a magházát, és kockázzuk fel. Olvasszuk fel a vajat, futtassuk meg rajta a felkockázott gyümölcsöt és a csirkemájakat is. A májat vegyük ki, turmixoljuk össze a dióval, majd ezt a pépet adjuk a gyümölcsökhöz.
Közben mossuk meg a citromot és a narancsot, reszeljük le a héját, és keverjük a töltelékbe a mézzel együtt, majd ízesítsük sóval, borssal. Mossuk meg a pulykát, dörzsöljük be kívül-belül sóval és olajjal, borsozzuk, töltsük meg.
Tegyük előmelegített sütőbe, süssük először alufólia alatt, majd amikor puhulni kezd, vegyük le a fóliát. Csavarjuk ki a narancs és a citrom levét, öntözzük meg vele a pulykát, és folyamatosan locsolgatva közepes hőmérsékleten így süssük tovább.
Mossuk meg a szőlőt, szemezzük le, és tegyük a majdnem kész pulyka köré.
Így süssük még 10-15 percig.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Jó étvágyat kívánok!
|
|
|
|
0 komment
|
3 ember kedveli
|
haaapci
2012.10.08 16:28
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
 
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
felkockázott gyümölcsöt, májat vegyük, pépet adjuk, mézzel együtt, citrom levét, majdnem kész, előmelegített, gyümölcsökhöz, hőmérsékleten, csirkemájakat, folyamatosan, felkockázott, locsolgatva, turmixoljuk, töltelékbe, gyümölcsöt, dörzsöljük, futtassuk, ízesítsük, kockázzuk, Csavarjuk, csirkemáj, Olvasszuk, narancsot, szemezzük, olívaolaj, borsozzuk, reszeljük, alufólia, keverjük, citromot, magházát, kisebb pulyka, citrom, narancs, fürt szőlő, evőkanál olívaolaj, bors, Töltelék alma, körte, darab csirkemáj, evőkanál, diónyi,
|
|
|
|
|