Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A magozott meggybefőttet egy nagy edénybe tesszük a levével együtt, majd kiegészítjük annyi vízzel hogy
egy liter legyen.
Beletesszük a fűszereket , majd ízlés szerint teszünk bele cukrot. Ezt 10 perc alatt megfőzzük. Majd 10 perc
elteltével beleöntjük a 2 dl főzőtejszínt.Addig keverjük, még be nem sűrűsödik kicsit. 1-2 perc az egész. Majd elzárjuk alatta a gázt.
Majd az edényt hideg vízbe állítjuk és beletesszük a fagyott erdei gyümölcskeveréket. Nem kell főzni mert a
még meleg meggyes lébe felolvad. Majd addig keverjük még annyira kihűl hogy a hütőbe lehessen tenni.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Aki sűrűbbre szeretné a levest, tehet hozzá egy csomag vaníliás pudingport is.
|
|
|
|
1 komment
|
5 ember kedveli
|
leonard22
2013.07.23 20:31
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
   
|
|
|
liza1 |
2013.07.25. 19:51 (#1) |
|
 |
Egy kis citromhéj beledarabolva, kevés valódi citromlé és egy-két tasak vaníliás cukor még varázslatosabbá teszi. Nálunk úgy szereti a család, hogy vaníliás vagy tejszínes - és epres pudinggal kicsit besűrítem.
|
| |
|
|
|
magozott meggybefőttet, nagy edénybe, levével együtt, liter legyen, edényt hideg, fagyott erdei, hütőbe lehessen, csomag vaníliás, gyümölcskeverék, gyümölcsleves, meggybefőttet, kiegészítjük, főzőtejszínt, Főzőtejszín, Beletesszük, beletesszük, meggybefőtt, fagyasztott, beleöntjük, elteltével, fűszereket, szegfűszeg, pudingport, megfőzzük, sűrűsödik, felolvad, szeretné, állítjuk, keverjük, elzárjuk, lehessen, keverjük, sűrűbbre, vaníliás, magozott meggybefőtt, Főzőtejszín, szem szegfűszeg, kiskanál őrölt fahéj, cukor,
|
|
|
|
|