Fogás: egyéb, Alkalom: húsvét, Elkészítési idő: több mint 3 óra, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A húsokat és a zsírszalonnát csíkokra vágjuk, majd nagylyukú darálón ledaráljuk. Az így kapott darálthúst összekeverjük a kétféle paprikával, a többi fűszerrel, a zúzott fokhagymával, a sóval, valamint a nátrium-benzoáttal. (Pikánsabbá tehetjük még a masszát 2-3 citrom reszelt héjával, illetve 40-50 dkg szárított paradicsom aprítékának hozzákeverésével.)
24 órán át pihentetjük a bekevert kolbászhúst, majd jó szorosan betöltjük az előzőleg beáztatott és kimosott sertésbélbe. Az így elkészített kolbászokat hideg füstön 2-3 napig füstöljük, majd hűvös száraz helyen tároljuk fogyasztásig.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Füstölés nélkül sütve vagy főzve, frissen is fogyasztható különböző köretekkel a savanyúkáposztától a polentáig.
|
|
|
|
0 komment
|
8 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.02.10 12:08
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
      
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
zsírszalonnát csíkokra, kétféle paprikával, többi fűszerrel, zúzott fokhagymával, bekevert kolbászhúst, előzőleg beáztatott, hozzákeverésével, Szarvaskolbász, csemegepaprika, szarvaslapocka, összekeverjük, zsírszalonnát, fogyasztható, zsírszalonna, fogyasztásig, fokhagymával, elkészített, kolbászhúst, aprítékának, pihentetjük, erőspaprika, sertésbélbe, kolbászokat, ledaráljuk, Pikánsabbá, benzoáttal, beáztatott, köretekkel, paprikával, paradicsom, egyszerűen, feketebors, szarvaslapocka vagy comb, sertés lapocka, sertés zsírszalonna, őrölt csemegepaprika, erőspaprika, őrölt feketebors, fehérbors, őrölt kömény, fokhagyma, nátrium-benzoát, sózott sertésbél,
|
|
|
|
|