Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Összegyúrjuk a tésztát, kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy kisebb tepsit. A sütőben félig megsütjük, majd kivesszük, és rásimítjuk a tölteléket. Az áttört túrót simára keverjük a tojássárgákkal, a cukorral, a citromhéjjal meg a mazsolával. Visszatesszük a sütőbe, és teljesen (de világosra) megsütjük. Közben a tojások fehérjét habbá verjük, beletesszük a kristálycukrot, a citromlevet, a kisült tésztára simítjuk, és meghintjük szálkásra vágott mandulával. Most harmadszor is betesszük a sütőbe, és nagyon pici alsó lángon inkább szárítjuk, mint sütjük. Hidegen, vizes késsel szeleteljük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Jó étvágyat kívánok.
|
|
|
|
0 komment
|
9 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2014.02.11 08:34
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
       
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
kisebb tepsit, sütőben félig, áttört túrót, tojások fehérjét, kisült tésztára, kristálycukrot, tojássárgákkal, Visszatesszük, kristálycukor, Összegyúrjuk, citromhéjjal, tojássárgája, tojássárgája, citromlevet, szeleteljük, beletesszük, tölteléket, mazsolával, rásimítjuk, harmadszor, kibélelünk, kinyújtjuk, meghintjük, mandulával, citromhéj, kivesszük, szárítjuk, megsütjük, betesszük, megsütjük, világosra, tésztához, liszt, 7dkg margarin, cukor, tojássárgája, krémhez, túró, tojássárgája, púpos evőkanál cukor, mazsola, reszelt citromhéj, tetejére, tojás fehérje, kristálycukor, néhány csepp citromlé, mandula,
|
|
|
|
|