Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Gyulai zöldségleves tarhonyával ! recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 8 dkg tarhonya
» 15 dkg gyulai kolbász
» 1 liter csontlé
» só, csípős paprika
» 1 szál zellerzöld
» 5 dkg szalonna
» házi zsír
» 1 nagy fej hagyma
» 1 gerzed fokhagyma
» pirosparika
» 1 paprika+1 paradicsom
» 35 dkg burgonya
» 15 dkg sárgarépa
» 10 dkg gyökér
» 8 dkg zellergumó
» só és bors
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Pörköltnek a vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, a fokhagymát zúzzuk, majd összeaprítjuk, a paprikát, paradicsomot felkockázzuk.
A zöldségeket megtisztítjuk, egy centis kockákra vágjuk.
A szalonnát apró kockákra, a kolbászt vékony karikákra vágjuk. Díszítéshez a petrezselyem zöldjét finomra vágjuk.

Egy fazékban a zsírt felolvasztjuk.
Hozzáadjuk a húsos szalonnát, majd közepes lángon tepertőre kisütjük, a pörcöket kiszedjük.
A fele zsiradékot egy lábosba átöntjük, felforrósítva rászórjuk a tarhonyát.
Állandó kevergetés mellett világosbarnára pirítjuk.
A fazékban maradt szalonnazsírt felforrósítjuk, hozzáadjuk a vöröshagymát, fokhagymát, paprikát, paradicsomot, és addig pirítjuk, míg a paradicsom leve el nem párolog, majd a vöröshagyma aranysárgára nem pirul.
Ekkor a tűzről lehúzzuk, meghintjük fűszerpaprikával, elkeverjük. Beleszórjuk a zöldségeket, felengedjük a levessel, majd felforraljuk.
Ízesítjük sóval, csípős paprikával, zeller zöldjével.
Beleöntjük a tarhonyát, és a kolbászt.
Közepes lángon a tészta, valamint a zöldségek puhulásáig főzzük.

Tálalás előtt hagyjuk pár percig ,,pihenni" a levest
Megjegyzés / tipp:

Egy finom , de laktató leves ez.
Jó étvágyat kívánok hozzá.
Érdemes kipróbálni!
0 komment 4 ember kedveli ibolya58
2012.06.19 22:38
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
vöröshagymát megtisztítjuk, fokhagymát zúzzuk, zöldségeket megtisztítjuk, centis kockákra, szalonnát apró, kolbászt vékony, petrezselyem zöldjét, zsírt felolvasztjuk, húsos szalonnát, pörcöket kiszedjük, fele zsiradékot, lábosba átöntjük, fazékban maradt, paradicsom leve, vöröshagyma aranysárgára, tűzről lehúzzuk, zöldségek puhulásáig, fűszerpaprikával, felforrósítjuk, világosbarnára, megtisztítjuk, felforrósítva, felolvasztjuk, szalonnazsírt, megtisztítjuk, összeaprítjuk, vöröshagymát, vöröshagymát, paradicsomot, zöldségleves, aranysárgára, felkockázzuk, petrezselyem, paradicsomot, felforraljuk, pirosparika, Díszítéshez, zöldségeket, tarhonyával, felengedjük, zöldségeket, vöröshagyma, Beleszórjuk, tarhonya, gyulai kolbász, liter csontlé, csípős paprika, szál zellerzöld, szalonna, házi zsír, nagy hagyma, gerzed fokhagyma, pirosparika, paprika+1 paradicsom, burgonya, sárgarépa, gyökér, zellergumó, bors,
Hajdinás egytálétel.
0 komment 4 ember kedveli
Hajdúsági tokány !
1 komment 25 ember kedveli
Húsos tészta
0 komment 2 ember kedveli
Szezámos szilvagolyók !
0 komment 4 ember kedveli
Sós perec
0 komment 10 ember kedveli
Karácsonyi linzer-ahogy én csinálom...
1 komment 82 ember kedveli
Vega rakott krumpli
0 komment 1 ember kedveli
Bögrés farsangi fánk
1 komment 14 ember kedveli
Csirkemell burgonyás sörtésztában
0 komment 22 ember kedveli
Charlotte torta-túróval és barackkal...
1 komment 32 ember kedveli
Töltike-
1 komment 18 ember kedveli
Barackhab
0 komment 3 ember kedveli
Fahéjas kalács
0 komment 2 ember kedveli
Márvány szelet
0 komment 18 ember kedveli
Baconös rakott karfiol
0 komment 3 ember kedveli
Szárazbableves csipetkével
0 komment 3 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2022 TVN.HU Kft.