Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Marinált sült csirke recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 1 db 1,5 kg-os egész csirke
» Marinade: 1/2 dl olaj
» 1/2 citrom leve
» 2 tk mustár
» 1/2 dl szójaszósz
» 1 gerezd fokhagyma
» 2 tk rozmaring (szárított)
» 1 tk paprika
» 4 tekerés bors
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A csirkét a "spachtcock" módszerrel előkészítjük. A "spachtcock" módszer egyfajta előkészületet jelent a csirke sütéséhez. Mégpedig úgy, hogy a csirkét a hasára fektetjük, és egy konyhai ollóval a gerincét kivágjuk. A püspökfalattól kiindulva egészen a nyakáig végigvágjuk. Egy kb. 2 cm-es csíkot kapunk, amit nem kell eldobni, azt is megsütjük. Az így kapott csirkét visszafektetjük a hátára és a combokat és szárnyakat előrefordítjuk. A mellénél jó erősen megroppantjuk, lelapítjuk. Így a csirke összes bőrös része felül lesz, és szépen egyenletesen, pirosra, ropogósra sül.A kivágott gerincet a püspökfalattal együtt (ami az én tányéromban fog landolni) szintén megsütöttem. De persze ez ízlés dolga, én imádom!
A marinade hozzávalóit összekeverjük egy akkora tálban, hogy a csirke is beleférjen, és a csirkét jól bedörzsöljük vele. Letakarva a hűtőbe tesszük minimum egy órára.
A sütőt 200 fokra bemelegítjük.
A csirkét egy tepsibe vagy jénaiba fektetve ráöntjük a marinade-et.
Betoljuk a sütőbe, a hőmérsékletet azonnal lecsökkentjük 170 fokra, és kb. 2 óra hosszat sütjük, időnként a levével locsolgatva, amíg szép piros nem lesz.
Megjegyzés / tipp:

Jó módszernek tartom, mert sosem szerettem azt, hogy a sült csirke háta mindig tocsogott az olajban, és nem lett ropogós.
0 komment 3 ember kedveli fordgtr
2013.02.02 22:07
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
csirke sütéséhez, hasára fektetjük, konyhai ollóval, gerincét kivágjuk, püspökfalattól kiindulva, nyakáig végigvágjuk, csirke összes, kivágott gerincet, püspökfalattal együtt, marinade hozzávalóit, akkora tálban, hűtőbe tesszük, tepsibe vagy, hőmérsékletet azonnal, levével locsolgatva, sült csirke, visszafektetjük, előrefordítjuk, püspökfalattól, püspökfalattal, megroppantjuk, előkészületet, összekeverjük, lecsökkentjük, hőmérsékletet, bemelegítjük, bedörzsöljük, előkészítjük, egyenletesen, végigvágjuk, hozzávalóit, megsütöttem, tányéromban, locsolgatva, módszerrel, lelapítjuk, beleférjen, szójaszósz, módszernek, spachtcock, spachtcock, szárnyakat, kg-os egész csirke, Marinade olaj, citrom leve, mustár, szójaszósz, gerezd fokhagyma, rozmaring szárított, paprika, tekerés bors,
Néró szelet
0 komment 7 ember kedveli
Sajtos-sonkás gnocchi
0 komment 5 ember kedveli
Marokkói csirkekebab!
0 komment 7 ember kedveli
Hamburger-csináld magad!-
0 komment 10 ember kedveli
Harcsa halászlé
1 komment 4 ember kedveli
Sárgabarackos sütemény.
0 komment 11 ember kedveli
Alma pongyolában
0 komment 6 ember kedveli
Sütőtökös medve
0 komment 2 ember kedveli
Görögsaláta
1 komment 7 ember kedveli
Citromos sertésszelet
0 komment 3 ember kedveli
Karfiolfelfújt
0 komment 9 ember kedveli
Birsalmasajt
3 komment 9 ember kedveli
Esperes
2 komment 41 ember kedveli
Barackos - mákos kocka
0 komment 8 ember kedveli
Gombás korhelyleves
0 komment 1 ember kedveli
Hólabdatorta
0 komment 3 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.