Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Marinált sült csirke recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 1 db 1,5 kg-os egész csirke
» Marinade: 1/2 dl olaj
» 1/2 citrom leve
» 2 tk mustár
» 1/2 dl szójaszósz
» 1 gerezd fokhagyma
» 2 tk rozmaring (szárított)
» 1 tk paprika
» 4 tekerés bors
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A csirkét a "spachtcock" módszerrel előkészítjük. A "spachtcock" módszer egyfajta előkészületet jelent a csirke sütéséhez. Mégpedig úgy, hogy a csirkét a hasára fektetjük, és egy konyhai ollóval a gerincét kivágjuk. A püspökfalattól kiindulva egészen a nyakáig végigvágjuk. Egy kb. 2 cm-es csíkot kapunk, amit nem kell eldobni, azt is megsütjük. Az így kapott csirkét visszafektetjük a hátára és a combokat és szárnyakat előrefordítjuk. A mellénél jó erősen megroppantjuk, lelapítjuk. Így a csirke összes bőrös része felül lesz, és szépen egyenletesen, pirosra, ropogósra sül.A kivágott gerincet a püspökfalattal együtt (ami az én tányéromban fog landolni) szintén megsütöttem. De persze ez ízlés dolga, én imádom!
A marinade hozzávalóit összekeverjük egy akkora tálban, hogy a csirke is beleférjen, és a csirkét jól bedörzsöljük vele. Letakarva a hűtőbe tesszük minimum egy órára.
A sütőt 200 fokra bemelegítjük.
A csirkét egy tepsibe vagy jénaiba fektetve ráöntjük a marinade-et.
Betoljuk a sütőbe, a hőmérsékletet azonnal lecsökkentjük 170 fokra, és kb. 2 óra hosszat sütjük, időnként a levével locsolgatva, amíg szép piros nem lesz.
Megjegyzés / tipp:

Jó módszernek tartom, mert sosem szerettem azt, hogy a sült csirke háta mindig tocsogott az olajban, és nem lett ropogós.
0 komment 3 ember kedveli fordgtr
2013.02.02 22:07
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
csirke sütéséhez, hasára fektetjük, konyhai ollóval, gerincét kivágjuk, püspökfalattól kiindulva, nyakáig végigvágjuk, csirke összes, kivágott gerincet, püspökfalattal együtt, marinade hozzávalóit, akkora tálban, hűtőbe tesszük, tepsibe vagy, hőmérsékletet azonnal, levével locsolgatva, sült csirke, visszafektetjük, előrefordítjuk, püspökfalattól, püspökfalattal, megroppantjuk, előkészületet, összekeverjük, lecsökkentjük, hőmérsékletet, bemelegítjük, bedörzsöljük, előkészítjük, egyenletesen, végigvágjuk, hozzávalóit, megsütöttem, tányéromban, locsolgatva, módszerrel, lelapítjuk, beleférjen, szójaszósz, módszernek, spachtcock, spachtcock, szárnyakat, kg-os egész csirke, Marinade olaj, citrom leve, mustár, szójaszósz, gerezd fokhagyma, rozmaring szárított, paprika, tekerés bors,
Sült libamell
0 komment 2 ember kedveli
Tökös kapros lecsó !
0 komment 1 ember kedveli
Francia hagymaleves
0 komment 5 ember kedveli
Habcsók
1 komment 20 ember kedveli
Meggyes-mascarponés desszert...pohárban...
0 komment 18 ember kedveli
Túrós szórt süti
0 komment 17 ember kedveli
Törökös egytálétel cseréptálban
0 komment 2 ember kedveli
Busafilé kertész módra
0 komment 2 ember kedveli
Hagymás csirkeflekken csípős brokkolival
0 komment 3 ember kedveli
Darált hússal töltött gomba
0 komment 15 ember kedveli
Áfonyás túrókrémes torta
0 komment 3 ember kedveli
Ördög pecsenye
0 komment 29 ember kedveli
Francia hagymaleves barna sörrel
1 komment 3 ember kedveli
Székelykáposzta
0 komment 5 ember kedveli
Csokis-karamellás torta
0 komment 2 ember kedveli
Sonkás - sajtos tekercs
1 komment 15 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2023 TVN.HU Kft.