Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A húst megmosom és csíkokra vágom.a uborkát szép vékonyra ,ferdén felszeletelem.A vöröshagymából a zsiradékon pörköltalapot készítek,beleteszem a csíkokra vágott húst.kicsit megforgatom,beleteszem a szeletelt uborkát amit előzőleg(már felszeletelve)megmosok.A uborka főzésközben nagyon sok sót kienged,ezért kell megmosni,felöntöm 2 dl vízzel ,takarékra teszem a lángot és 3/4 órán keresztül főzőm úgy,hogy a fedő közben résre nyitva van közben megszoktam keverni és kóstolni,igény szerint lehet sózni,borsozni.ha csak egyszer mosom ki az uborkát akkor sót egyáltalán nem kell tenni bele.Rizzsel szoktam tálalni.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Jó étvágyat kívánok!
|
|
|
|
0 komment
|
3 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2014.01.24 14:38
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
 
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
húst megmosom, uborkát szép, zsiradékon pörköltalapot, csíkokra vágott, szeletelt uborkát, uborka főzésközben, fedő közben, uborkát akkor, vöröshagymából, felszeletelem, felszeletelve, pörköltalapot, pirospaprika, vöröshagyma, főzésközben, kicsontozva, megforgatom, beleteszem, megszoktam, zsiradékon, egyáltalán, beleteszem, takarékra, pulykával, szeletelt, felsőcomb, keresztül, felöntöm, csíkokra, vékonyra, megmosni, borsozni, előzőleg, étvágyat, pulyka felsőcomb kicsontozva, vöröshagyma, pirospaprika, kicsi, kicsi zsiradék, csemege uborka,
|
|
|
|
|