Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Legényfogó leves recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 2 főre
» 20 dkg zöldborsó
» 20 dkg erdei gomba(jó a piaci is)
» 20 dkg vegyes zöldség:sárgarépa, zeller, petrezselyemgyökér
» 30 dkg csirkemell
» 30 dkg csirkemáj
» 2 dl főzőtejszín
» 2 dl tejföl
» 1 teáskanál citromlé
» 2 nagyobb fej vöröshagyma
» olaj, só, fehér bors, tárkony
» esetleg egy húsleves kocka
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Az olajon arany barnára pirítjuk az apróra vágott hagymát. Rárakjuk a kis kockára vágott húst. Kifehéredése után hozzáadjuk az ugyancsak apró darabokra vágott zöldségeket (ha mirelit vegyes zöldségből készítjük, akkor nincs vele gond) : a borsót, répát, zellert, gyökeret. Sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt félig megpároljuk a húst és zöldségeket, majd hozzáadjuk a darabolt gombát. Felöntjük vízzel (1,5 -2L) és esetleg kockát teszünk bele.
Ha minden belevaló megpuhult, akkor tesszük bele a hússal kb. azonos nagyságúra darabolt májat. Forrástól számított 5 percig főzzük vele.
Végül belekeverjük a tejszínt és a tejfölt (előtte érdemes simára kikeverni). Ízesítjük egy teáskanálnyi szárított tárkonnyal (ha friss, akkor valamivel kevesebb is elégséges).
Újra felforralás után levesszük a tűzről a levest, majd pár perc elteltével belekeverjük a citromlevet. (Így nem rántja össze a tejtermékeket a levesben).
Jó étvágyat!
Megjegyzés / tipp:

A húsleves kocka helyett lehet még előzőleg félretett húsleves levét is alkalmazni.
0 komment 12 ember kedveli galambjani
2013.02.16 09:54
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
húsleves kocka, olajon arany, apróra vágott, ugyancsak apró, darabolt gombát, teáskanálnyi szárított, tejtermékeket, belekeverjük, Kifehéredése, teáskanálnyi, belekeverjük, vöröshagyma, főzőtejszín, citromlevet, zöldségeket, zöldségeket, felforralás, megpároljuk, zöldségből, alkalmazni, Legényfogó, nagyságúra, elteltével, tárkonnyal, hozzáadjuk, hozzáadjuk, csirkemell, félretett, megpuhult, Forrástól, borsozzuk, készítjük, zöldborsó, erdei gomba piaci, csirkemell, csirkemáj, főzőtejszín, tejföl, teáskanál citromlé, nagyobb vöröshagyma, olaj fehér bors tárkony, esetleg húsleves kocka,
Óriás habcsók
0 komment 4 ember kedveli
Isteni puha pogácsa
2 komment 14 ember kedveli
Palacsinta citromos-túrós
0 komment 1 ember kedveli
Olcsó bögrés-mákos
0 komment 11 ember kedveli
Paradicsom szósz
0 komment 2 ember kedveli
Disznótoros káposzta
0 komment 10 ember kedveli
Mojito kotél
0 komment 2 ember kedveli
Birsalma krémleves
0 komment 4 ember kedveli
Resztelt máj
2 komment 8 ember kedveli
Kókuszos csokoládészelet sütés nélkül
0 komment 11 ember kedveli
Konyakmeggyes
0 komment 12 ember kedveli
Borcsokoládé
0 komment 3 ember kedveli
Mangós sonkás szendvics
0 komment 3 ember kedveli
Szedres muffin
0 komment 2 ember kedveli
Zöldséges, tepsis krumpli
0 komment 7 ember kedveli
Kecskesajtos burgonyalepény balzsamecetes grillparadicsommal
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.