Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A kacsacombot besózom és borsozom majd kiolajozott tepsibe fektetem és kevés vizet öntök alá, mellé rakom a fokhagyma gerezdeket és a negyedekbe vágott hagymát is , letakarom fóliával és előmelegített 180 fokos sütőbe rakom sülni
Menet közben többször is meglocsolom a saját levével.
Mielőtt teljesen elkészül a fóliát leveszem róla és pirosra sütöm a húst.
Kb: 1.5 óra alatt sül meg ropogósra.
Addig míg sül a hús , megcsinálom a tésztát is.
A tésztát sós vízben megfőzöm és utána leszűröm, kevés olajat csurgatok rá, összekeverem s félre teszem.
A káposztát kis kockákra felvágom , besózom és borsozom , egy ideig állni hagyom .
Ezek után egy serpenyőben olajat melegítek, s a cukrot karamellízálom rajta.
Beledobom a köménymagot is , majd hozzákeverem a kinyomkodott káposztát is.
Alaposan összekeverem és lefedve hagyom párolódni.
Közben egyszer-egyszer megkevergetem.
Akkor van kész , amikor már kissé barna, karamellás a színe és a káposzta pedig puha.
A kifőtt tésztát elkeverem a káposztával és a kisült kacsacombbal tálalom.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A kacsahús elég sokáig sült, de nagyon finom tud lenni, főleg a káposztás tésztával együtt.
Jó étvágyat kívánok hozzá.
|
|
|
|
0 komment
|
9 ember kedveli
|
ibolya58
2012.10.20 22:59
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
kacsacombot besózom, fokhagyma gerezdeket, negyedekbe vágott, saját levével, fóliát leveszem, ideig állni, serpenyőben olajat, cukrot karamellízálom, kinyomkodott káposztát, káposzta pedig, kifőtt tésztát, kisült kacsacombbal, kacsahús elég, káposztás tésztával, karamellízálom, megkevergetem, előmelegített, hozzákeverem, kacsacombbal, kinyomkodott, összekeverem, összekeverem, serpenyőben, meglocsolom, megcsinálom, kiolajozott, kacsacombot, köménymagot, káposztával, negyedekbe, karamellás, gerezdeket, káposztás, elkeverem, tésztával, kacsacomb, csurgatok, ropogósra, tésztával, fokhagyma, kacsacomb, olaj, gerezd fokhagyma, kisebb hagyma, egészbors, tésztához, nagy kocka tészta, káposzta, olaj, cukor, köménymag, bors,
|
|
|
|
|