Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Narancsos kacsacomb recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» Kacscomb
» 5 narancs
» 1,5 dl fehérbor
» kacszsír
» só
» rozmaring
» kakukkfű,őrölt fehérbors
» 3 szem borókabogyó
» 4-5 szegfűszeg
» 1 teáskanál keményítő
» méz
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Az egész kacsát feldaraboljuk, majd a zsírosabb, bőrös részeket lefejtjük, egy serpenyőben - pici vizet aláöntve - kisütjük (így finom kacsatöpörtyűt és zsírt kapunk).

Páchoz a kisült zsírt hagyjuk kihűlni, majd ízlés szerint kakukkfűvel, rozmaringgal, őrölt fehérborssal jól összekeverjük. A besózott húst jól beleforgatjuk, majd lefedve pár órát pihentetjük (én este pácoltam be, és egész éjjel a hűtőben pihent).

Egy tepsibe egymás mellé helyezzük a bepácolt húst, majd rányomjuk 2 narancs levét, és aláöntjük a bort. Beletesszük a szegfűszeget és az összenyomott borókabogyót. Ezután a tepsi tetejét alufóliával lefedjük.

Előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 1,5l óra alatt puhára pároljuk. Ekkor levesszük a fóliát, majd a hús mellé tesszük a feldarabolt narancsokat (a narancsokat éles késsel meghámozzuk úgy, hogy a fehér részéből szinte semmi ne maradjon rajta). A húst olvasztott mézzel vékonyan megkenjük, majd visszahelyezzük a sütőbe, és szép pirosra sütjük.

Amikor a hús már szép piros és a narancs is kellően megpárolódott, kivesszük a sütőből és kiszedjük a zsíros szaftból. Fóliával lefedjük, melegen tartjuk.

A visszamaradt szaftról óvatosan leszedjük a zsírt. 1 teáskanál keményítőt simára keverünk pici vízzel, majd a szaftot visszatesszük a tűzre, beleöntjük a keményítőt, és állandó kevergetés mellett kicsit besűrítjük.

Tálaláskor tányérra helyezzük a húst és a narancsot, majd a besűrített szafttal meglocsolni. Köretként kínálhatunk mellé krumplipürét vagy tejszínben sült sárgarépát.
Megjegyzés / tipp:

Édes fehérborral még jobb.
0 komment 2 ember kedveli buki1298
2012.12.18 15:58
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
egész kacsát, kisült zsírt, besózott húst, hűtőben pihent, tepsibe egymás, bepácolt húst, összenyomott borókabogyót, tepsi tetejét, feldarabolt narancsokat, narancsokat éles, fehér részéből, húst olvasztott, zsíros szaftból, visszamaradt szaftról, szaftot visszatesszük, besűrített szafttal, visszahelyezzük, kacsatöpörtyűt, visszatesszük, feldaraboljuk, összekeverjük, Előmelegített, megpárolódott, beleforgatjuk, fehérborssal, borókabogyót, krumplipürét, szegfűszeget, összenyomott, rozmaringgal, visszamaradt, narancsokat, feldarabolt, narancsokat, meghámozzuk, serpenyőben, meglocsolni, borókabogyó, pihentetjük, alufóliával, fehérborral, kakukkfűvel, Kacscomb, narancs, fehérbor, kacszsír, rozmaring, kakukkfűőrölt fehérbors, szem borókabogyó, szegfűszeg, teáskanál keményítő,
Suhantott leves
0 komment 1 ember kedveli
Göngyölt csirkemell
0 komment 21 ember kedveli
Pöttyös vagdalt
0 komment 1 ember kedveli
Finom süti
0 komment 15 ember kedveli
Sonkás rizsleves
0 komment 3 ember kedveli
Citromos tiramisu.
1 komment 10 ember kedveli
Pácolt pulykasült zöldségkörettel
0 komment 2 ember kedveli
Karfioltócsni csípős mártogatóssal
0 komment 5 ember kedveli
Tejszínes csirkecomb
0 komment 2 ember kedveli
Eperhab
0 komment 4 ember kedveli
Majorannás zöldborsó püré
0 komment 1 ember kedveli
Grillázsos almatorta
0 komment 2 ember kedveli
Gombával rakott sertésborda!
0 komment 10 ember kedveli
Túrós-meggyes-joghurtos süti
0 komment 10 ember kedveli
Lusta asszony rétesse
0 komment 14 ember kedveli
Olaszos bableves!
0 komment 7 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2020 TVN.HU Kft.