Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Narancsos kacsacomb recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» Kacscomb
» 5 narancs
» 1,5 dl fehérbor
» kacszsír
» só
» rozmaring
» kakukkfű,őrölt fehérbors
» 3 szem borókabogyó
» 4-5 szegfűszeg
» 1 teáskanál keményítő
» méz
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Az egész kacsát feldaraboljuk, majd a zsírosabb, bőrös részeket lefejtjük, egy serpenyőben - pici vizet aláöntve - kisütjük (így finom kacsatöpörtyűt és zsírt kapunk).

Páchoz a kisült zsírt hagyjuk kihűlni, majd ízlés szerint kakukkfűvel, rozmaringgal, őrölt fehérborssal jól összekeverjük. A besózott húst jól beleforgatjuk, majd lefedve pár órát pihentetjük (én este pácoltam be, és egész éjjel a hűtőben pihent).

Egy tepsibe egymás mellé helyezzük a bepácolt húst, majd rányomjuk 2 narancs levét, és aláöntjük a bort. Beletesszük a szegfűszeget és az összenyomott borókabogyót. Ezután a tepsi tetejét alufóliával lefedjük.

Előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 1,5l óra alatt puhára pároljuk. Ekkor levesszük a fóliát, majd a hús mellé tesszük a feldarabolt narancsokat (a narancsokat éles késsel meghámozzuk úgy, hogy a fehér részéből szinte semmi ne maradjon rajta). A húst olvasztott mézzel vékonyan megkenjük, majd visszahelyezzük a sütőbe, és szép pirosra sütjük.

Amikor a hús már szép piros és a narancs is kellően megpárolódott, kivesszük a sütőből és kiszedjük a zsíros szaftból. Fóliával lefedjük, melegen tartjuk.

A visszamaradt szaftról óvatosan leszedjük a zsírt. 1 teáskanál keményítőt simára keverünk pici vízzel, majd a szaftot visszatesszük a tűzre, beleöntjük a keményítőt, és állandó kevergetés mellett kicsit besűrítjük.

Tálaláskor tányérra helyezzük a húst és a narancsot, majd a besűrített szafttal meglocsolni. Köretként kínálhatunk mellé krumplipürét vagy tejszínben sült sárgarépát.
Megjegyzés / tipp:

Édes fehérborral még jobb.
0 komment 2 ember kedveli buki1298
2012.12.18 15:58
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
egész kacsát, kisült zsírt, besózott húst, hűtőben pihent, tepsibe egymás, bepácolt húst, összenyomott borókabogyót, tepsi tetejét, feldarabolt narancsokat, narancsokat éles, fehér részéből, húst olvasztott, zsíros szaftból, visszamaradt szaftról, szaftot visszatesszük, besűrített szafttal, visszahelyezzük, kacsatöpörtyűt, visszatesszük, feldaraboljuk, összekeverjük, Előmelegített, megpárolódott, beleforgatjuk, fehérborssal, borókabogyót, krumplipürét, szegfűszeget, összenyomott, rozmaringgal, visszamaradt, narancsokat, feldarabolt, narancsokat, meghámozzuk, serpenyőben, meglocsolni, borókabogyó, pihentetjük, alufóliával, fehérborral, kakukkfűvel, Kacscomb, narancs, fehérbor, kacszsír, rozmaring, kakukkfűőrölt fehérbors, szem borókabogyó, szegfűszeg, teáskanál keményítő,
Habos csokis kocka !
0 komment 10 ember kedveli
Olaszos csirkecombok
0 komment 2 ember kedveli
Mákos guba
1 komment 6 ember kedveli
Borsós raguleves-csurgatott tésztával.
0 komment 14 ember kedveli
Lencsefőzelék
0 komment 1 ember kedveli
NUTELLÁS MUFFIN
0 komment 4 ember kedveli
Sertésborda Székely módra
0 komment 5 ember kedveli
Tejfölös hús (pulykamellfiléből)
0 komment 7 ember kedveli
Ananászos csirkesaláta
0 komment 5 ember kedveli
Lecsós bab
1 komment 6 ember kedveli
Medvehagymás tészta sajtmártással és pirított cukkinivel.
1 komment 3 ember kedveli
Cukkinifelfújt !
0 komment 15 ember kedveli
Baconos sajtos borda,sült burgonyával ...
0 komment 11 ember kedveli
Dödölle-pirított hagymával-
1 komment 13 ember kedveli
Boszorkány ujjak
0 komment 2 ember kedveli
Fűszeres sonka, burgonya salátával
0 komment 10 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2022 TVN.HU Kft.