Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Narancsos kacsacomb recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» Kacscomb
» 5 narancs
» 1,5 dl fehérbor
» kacszsír
» só
» rozmaring
» kakukkfű,őrölt fehérbors
» 3 szem borókabogyó
» 4-5 szegfűszeg
» 1 teáskanál keményítő
» méz
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Az egész kacsát feldaraboljuk, majd a zsírosabb, bőrös részeket lefejtjük, egy serpenyőben - pici vizet aláöntve - kisütjük (így finom kacsatöpörtyűt és zsírt kapunk).

Páchoz a kisült zsírt hagyjuk kihűlni, majd ízlés szerint kakukkfűvel, rozmaringgal, őrölt fehérborssal jól összekeverjük. A besózott húst jól beleforgatjuk, majd lefedve pár órát pihentetjük (én este pácoltam be, és egész éjjel a hűtőben pihent).

Egy tepsibe egymás mellé helyezzük a bepácolt húst, majd rányomjuk 2 narancs levét, és aláöntjük a bort. Beletesszük a szegfűszeget és az összenyomott borókabogyót. Ezután a tepsi tetejét alufóliával lefedjük.

Előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 1,5l óra alatt puhára pároljuk. Ekkor levesszük a fóliát, majd a hús mellé tesszük a feldarabolt narancsokat (a narancsokat éles késsel meghámozzuk úgy, hogy a fehér részéből szinte semmi ne maradjon rajta). A húst olvasztott mézzel vékonyan megkenjük, majd visszahelyezzük a sütőbe, és szép pirosra sütjük.

Amikor a hús már szép piros és a narancs is kellően megpárolódott, kivesszük a sütőből és kiszedjük a zsíros szaftból. Fóliával lefedjük, melegen tartjuk.

A visszamaradt szaftról óvatosan leszedjük a zsírt. 1 teáskanál keményítőt simára keverünk pici vízzel, majd a szaftot visszatesszük a tűzre, beleöntjük a keményítőt, és állandó kevergetés mellett kicsit besűrítjük.

Tálaláskor tányérra helyezzük a húst és a narancsot, majd a besűrített szafttal meglocsolni. Köretként kínálhatunk mellé krumplipürét vagy tejszínben sült sárgarépát.
Megjegyzés / tipp:

Édes fehérborral még jobb.
0 komment 2 ember kedveli buki1298
2012.12.18 15:58
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
egész kacsát, kisült zsírt, besózott húst, hűtőben pihent, tepsibe egymás, bepácolt húst, összenyomott borókabogyót, tepsi tetejét, feldarabolt narancsokat, narancsokat éles, fehér részéből, húst olvasztott, zsíros szaftból, visszamaradt szaftról, szaftot visszatesszük, besűrített szafttal, visszahelyezzük, kacsatöpörtyűt, visszatesszük, feldaraboljuk, összekeverjük, Előmelegített, megpárolódott, beleforgatjuk, fehérborssal, borókabogyót, krumplipürét, szegfűszeget, összenyomott, rozmaringgal, visszamaradt, narancsokat, feldarabolt, narancsokat, meghámozzuk, serpenyőben, meglocsolni, borókabogyó, pihentetjük, alufóliával, fehérborral, kakukkfűvel, Kacscomb, narancs, fehérbor, kacszsír, rozmaring, kakukkfűőrölt fehérbors, szem borókabogyó, szegfűszeg, teáskanál keményítő,
Mogyoróvajas csokoládékocka
0 komment 7 ember kedveli
Túrós-vajas pogácsa
0 komment 2 ember kedveli
Snidlinges sajtleves...
0 komment 4 ember kedveli
Tejfölös -epres sütemény
0 komment 7 ember kedveli
Korpás zsömle
0 komment 2 ember kedveli
Kecskeméti barack melegen
0 komment 2 ember kedveli
sajtos csirkemellfilé
0 komment 5 ember kedveli
Pangasius édesburgonyával
0 komment 1 ember kedveli
6 LAPOS
3 komment 15 ember kedveli
Bajor sertésragu
0 komment 10 ember kedveli
fűszeres gombaleves
0 komment 3 ember kedveli
Medvehagymás tészta sajtmártással és pirított cukkinivel.
1 komment 3 ember kedveli
Bundás káposzta
0 komment 3 ember kedveli
Ribizlis diós
0 komment 2 ember kedveli
Tejfölös lencseleves füstölt oldalassal
0 komment 3 ember kedveli
Spórolós krumpli
0 komment 5 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.