Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Az egész kacsát feldaraboljuk, majd a zsírosabb, bőrös részeket lefejtjük, egy serpenyőben - pici vizet aláöntve - kisütjük (így finom kacsatöpörtyűt és zsírt kapunk).
Páchoz a kisült zsírt hagyjuk kihűlni, majd ízlés szerint kakukkfűvel, rozmaringgal, őrölt fehérborssal jól összekeverjük. A besózott húst jól beleforgatjuk, majd lefedve pár órát pihentetjük (én este pácoltam be, és egész éjjel a hűtőben pihent).
Egy tepsibe egymás mellé helyezzük a bepácolt húst, majd rányomjuk 2 narancs levét, és aláöntjük a bort. Beletesszük a szegfűszeget és az összenyomott borókabogyót. Ezután a tepsi tetejét alufóliával lefedjük.
Előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 1,5l óra alatt puhára pároljuk. Ekkor levesszük a fóliát, majd a hús mellé tesszük a feldarabolt narancsokat (a narancsokat éles késsel meghámozzuk úgy, hogy a fehér részéből szinte semmi ne maradjon rajta). A húst olvasztott mézzel vékonyan megkenjük, majd visszahelyezzük a sütőbe, és szép pirosra sütjük.
Amikor a hús már szép piros és a narancs is kellően megpárolódott, kivesszük a sütőből és kiszedjük a zsíros szaftból. Fóliával lefedjük, melegen tartjuk.
A visszamaradt szaftról óvatosan leszedjük a zsírt. 1 teáskanál keményítőt simára keverünk pici vízzel, majd a szaftot visszatesszük a tűzre, beleöntjük a keményítőt, és állandó kevergetés mellett kicsit besűrítjük.
Tálaláskor tányérra helyezzük a húst és a narancsot, majd a besűrített szafttal meglocsolni. Köretként kínálhatunk mellé krumplipürét vagy tejszínben sült sárgarépát.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Édes fehérborral még jobb.
|
|
|
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
buki1298
2012.12.18 15:58
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
egész kacsát, kisült zsírt, besózott húst, hűtőben pihent, tepsibe egymás, bepácolt húst, összenyomott borókabogyót, tepsi tetejét, feldarabolt narancsokat, narancsokat éles, fehér részéből, húst olvasztott, zsíros szaftból, visszamaradt szaftról, szaftot visszatesszük, besűrített szafttal, visszahelyezzük, kacsatöpörtyűt, visszatesszük, feldaraboljuk, összekeverjük, Előmelegített, megpárolódott, beleforgatjuk, fehérborssal, borókabogyót, krumplipürét, szegfűszeget, összenyomott, rozmaringgal, visszamaradt, narancsokat, feldarabolt, narancsokat, meghámozzuk, serpenyőben, meglocsolni, borókabogyó, pihentetjük, alufóliával, fehérborral, kakukkfűvel, Kacscomb, narancs, fehérbor, kacszsír, rozmaring, kakukkfűőrölt fehérbors, szem borókabogyó, szegfűszeg, teáskanál keményítő,
|
|
|
|
|