Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A combokat megtisztítjuk, megmossuk és ahol a legvastagabb a hús,a csont mellett bemetsszük.Ízlés szerint fűszerezzük,lisztbe forgatjuk,majd egy olajjal kikent,morzsával megszórt tűzálló tálba tesszük. A megmosott, feldarabolt almákat a hús mellé tesszük,az újfokhagyma-szárakat ráfektetjük,meglocsoljuk még kevés olajjal,öntünk alá 1-2 dl vizet(vagy vízzel vegyített bort),alufóliával lefedjük és kb. 30 percig forró sütőben pároljuk.Ekkor levesszük a fóliát és hagyjuk,hogy a csirkecombok szép pirosra süljenek.Alma helyett burgonyahasábokat is tehetünk a combok mellé,de így a húsnak nem lesz ugyanolyan aromája,mintha almával készült volna..
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Rizzsel,vagy petrezselymes burgonyával tálaljuk.
|
|
|
|
0 komment
|
1 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2013.12.05 12:02
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
combokat megtisztítjuk, csont mellett, olajjal kikent, csirkecombok szép, combok mellé, megtisztítjuk, petrezselymes, meglocsoljuk, zsemlemorzsa, csirkecombok, legvastagabb, ráfektetjük, újfokhagyma, fűszerezzük, újfokhagyma, burgonyával, feldarabolt, alufóliával, bemetsszük, ugyanolyan, csirkecomb, csirkecomb, morzsával, levesszük, megmosott, forgatjuk, megmossuk, fokhagyma, vegyített, pároljuk, lefedjük, csirkecomb alsófelső, evőkanál liszt, evőkanál olaj, zsemlemorzsa, bors, ízlés szerint egyéb fűszerek, alma héjastól,
|
|
|
|
|