Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Húsos töltött paradicsom recept Kedvelt receptek
Fogás: előétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 4 paradicsom
» 1 cs. újhagyma
» 1 ek. étolaj
» 40 dkg vegyes darált hús
» 1-1 cs. petrezselyem és bazsalikom
» 1 kk csípős mustár
» 1 ek. zsemlemorzsa
» 1 tojás
» só, fehér bors
» 2 ek. főzőtejszín
» 3 dkg vaj
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A paradicsomokat megmossuk, a tetejüket levágjuk. A belsejüket kiskanállal kivágjuk, kockára vágjuk. Az újhagymát megmossuk, megtisztítjuk, vékony karikára szeleteljük. A sütőt 220 °C-ra előmelegítjük.
Az olajat nagy serpenyőben megforrósítjuk, a darált húst belerakjuk, és erős lángon, kevergetve addig sütjük, míg szét nem morzsolódott. Az újhagymát és a kockára vágott paradicsom felét hozzáadjuk, még 5 percig pirítjuk. Kis lángon addig főzzük, amíg a paradicsom leve kissé besűrűsödött, majd hűlni hagyjuk.
A zöld fűszereket megmossuk, majd apró darabokra vágjuk. Mustárral, zsemlemorzsával és a tojással a darált húshoz adjuk. Az egészet jól összekeverjük, alaposan megsózzuk és borsozzuk.
A kivájt paradicsomokat tűzálló tálba ültetjük, és a húskeverékkel megtöltjük. A maradék paradicsomkockákat a főzőtejszínnel összekeverve, még fűszerezzük, és a tálba terítjük. A paradicsomok tetejére vajat morzsolunk, és kb. 25 percre a sütőbe toljuk.
Megjegyzés / tipp:

Melegen előételként, köretként, vagy hidegen a svédasztalon egyaránt kitűnő.
0 komment 5 ember kedveli cocco
2012.05.18 09:34
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
paradicsomokat megmossuk, tetejüket levágjuk, belsejüket kiskanállal, újhagymát megmossuk, olajat nagy, darált húst, kockára vágott, paradicsom leve, zöld fűszereket, darált húshoz, kivájt paradicsomokat, húskeverékkel megtöltjük, főzőtejszínnel összekeverve, tálba terítjük, paradicsomok tetejére, sütőbe toljuk, svédasztalon egyaránt, zsemlemorzsával, főzőtejszínnel, paradicsomokat, paradicsomokat, megforrósítjuk, előmelegítjük, megtisztítjuk, húskeverékkel, összekeverjük, paradicsomok, morzsolódott, besűrűsödött, zsemlemorzsa, összekeverve, svédasztalon, petrezselyem, szeleteljük, serpenyőben, kiskanállal, előételként, fűszerezzük, főzőtejszín, paradicsom, belsejüket, morzsolunk, paradicsom, paradicsom, újhagyma, étolaj, vegyes darált, petrezselyem bazsalikom, csípős mustár, zsemlemorzsa, tojás, fehér bors, főzőtejszín,
Csicsóka pogácsa
0 komment 6 ember kedveli
Fahéjas csiga
0 komment 4 ember kedveli
Sajtos-tallér- tojás nélkül-
2 komment 21 ember kedveli
Csokoládés golyók
0 komment 1 ember kedveli
Disznótoros leves
0 komment 1 ember kedveli
Almás-banános, fahéjas palacsinta
0 komment 1 ember kedveli
Vörösboros marhapörkölt
0 komment 1 ember kedveli
Csokoládés jeges szél
0 komment 10 ember kedveli
Sós csiga
0 komment 7 ember kedveli
Ízes kocka csokival !
0 komment 3 ember kedveli
Kókuszos felhő
0 komment 1 ember kedveli
Vaníliás csokikocka
1 komment 34 ember kedveli
Citrommal sült hal zöldséges körettel
0 komment 2 ember kedveli
Puncs szelet
1 komment 27 ember kedveli
Fokhagymás tócsni
1 komment 26 ember kedveli
Sült csirkecombok mediterrán zöldségágyon
3 komment 13 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2022 TVN.HU Kft.