Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Húsos töltött paradicsom recept Kedvelt receptek
Fogás: előétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 4 paradicsom
» 1 cs. újhagyma
» 1 ek. étolaj
» 40 dkg vegyes darált hús
» 1-1 cs. petrezselyem és bazsalikom
» 1 kk csípős mustár
» 1 ek. zsemlemorzsa
» 1 tojás
» só, fehér bors
» 2 ek. főzőtejszín
» 3 dkg vaj
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A paradicsomokat megmossuk, a tetejüket levágjuk. A belsejüket kiskanállal kivágjuk, kockára vágjuk. Az újhagymát megmossuk, megtisztítjuk, vékony karikára szeleteljük. A sütőt 220 °C-ra előmelegítjük.
Az olajat nagy serpenyőben megforrósítjuk, a darált húst belerakjuk, és erős lángon, kevergetve addig sütjük, míg szét nem morzsolódott. Az újhagymát és a kockára vágott paradicsom felét hozzáadjuk, még 5 percig pirítjuk. Kis lángon addig főzzük, amíg a paradicsom leve kissé besűrűsödött, majd hűlni hagyjuk.
A zöld fűszereket megmossuk, majd apró darabokra vágjuk. Mustárral, zsemlemorzsával és a tojással a darált húshoz adjuk. Az egészet jól összekeverjük, alaposan megsózzuk és borsozzuk.
A kivájt paradicsomokat tűzálló tálba ültetjük, és a húskeverékkel megtöltjük. A maradék paradicsomkockákat a főzőtejszínnel összekeverve, még fűszerezzük, és a tálba terítjük. A paradicsomok tetejére vajat morzsolunk, és kb. 25 percre a sütőbe toljuk.
Megjegyzés / tipp:

Melegen előételként, köretként, vagy hidegen a svédasztalon egyaránt kitűnő.
0 komment 5 ember kedveli cocco
2012.05.18 09:34
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
paradicsomokat megmossuk, tetejüket levágjuk, belsejüket kiskanállal, újhagymát megmossuk, olajat nagy, darált húst, kockára vágott, paradicsom leve, zöld fűszereket, darált húshoz, kivájt paradicsomokat, húskeverékkel megtöltjük, főzőtejszínnel összekeverve, tálba terítjük, paradicsomok tetejére, sütőbe toljuk, svédasztalon egyaránt, zsemlemorzsával, főzőtejszínnel, paradicsomokat, paradicsomokat, megforrósítjuk, előmelegítjük, megtisztítjuk, húskeverékkel, összekeverjük, paradicsomok, morzsolódott, besűrűsödött, zsemlemorzsa, összekeverve, svédasztalon, petrezselyem, szeleteljük, serpenyőben, kiskanállal, előételként, fűszerezzük, főzőtejszín, paradicsom, belsejüket, morzsolunk, paradicsom, paradicsom, újhagyma, étolaj, vegyes darált, petrezselyem bazsalikom, csípős mustár, zsemlemorzsa, tojás, fehér bors, főzőtejszín,
Húsos túró puffancs
0 komment 4 ember kedveli
Pdlizsánkrém
1 komment 6 ember kedveli
Zürichi gombás borjú, rösztivel !
0 komment 6 ember kedveli
töltött csirkecomb
0 komment 5 ember kedveli
Hintett túróslepény
0 komment 7 ember kedveli
Isteni narancstorta
0 komment 16 ember kedveli
Törökös egytálétel cseréptálban
0 komment 2 ember kedveli
Muszaka
0 komment 6 ember kedveli
Rizses lecsó
0 komment 3 ember kedveli
Boci mobil
0 komment 23 ember kedveli
Lecsós csirke szalonnával
0 komment 2 ember kedveli
Pudingos -tejfölös piskóta
1 komment 2 ember kedveli
Betyáros csirkepaprikás bográcsban
1 komment 9 ember kedveli
Fokhagymakrémleves sajttal és pirítós kockákkal
0 komment 5 ember kedveli
Banántorta...
0 komment 20 ember kedveli
Grízes-gyümölcsös süti
0 komment 25 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2023 TVN.HU Kft.