Fogás: előétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A paradicsomokat megmossuk, a tetejüket levágjuk. A belsejüket kiskanállal kivágjuk, kockára vágjuk. Az újhagymát megmossuk, megtisztítjuk, vékony karikára szeleteljük. A sütőt 220 °C-ra előmelegítjük.
Az olajat nagy serpenyőben megforrósítjuk, a darált húst belerakjuk, és erős lángon, kevergetve addig sütjük, míg szét nem morzsolódott. Az újhagymát és a kockára vágott paradicsom felét hozzáadjuk, még 5 percig pirítjuk. Kis lángon addig főzzük, amíg a paradicsom leve kissé besűrűsödött, majd hűlni hagyjuk.
A zöld fűszereket megmossuk, majd apró darabokra vágjuk. Mustárral, zsemlemorzsával és a tojással a darált húshoz adjuk. Az egészet jól összekeverjük, alaposan megsózzuk és borsozzuk.
A kivájt paradicsomokat tűzálló tálba ültetjük, és a húskeverékkel megtöltjük. A maradék paradicsomkockákat a főzőtejszínnel összekeverve, még fűszerezzük, és a tálba terítjük. A paradicsomok tetejére vajat morzsolunk, és kb. 25 percre a sütőbe toljuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Melegen előételként, köretként, vagy hidegen a svédasztalon egyaránt kitűnő.
|
|
|
|
0 komment
|
5 ember kedveli
|
cocco
2012.05.18 09:34
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
   
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
paradicsomokat megmossuk, tetejüket levágjuk, belsejüket kiskanállal, újhagymát megmossuk, olajat nagy, darált húst, kockára vágott, paradicsom leve, zöld fűszereket, darált húshoz, kivájt paradicsomokat, húskeverékkel megtöltjük, főzőtejszínnel összekeverve, tálba terítjük, paradicsomok tetejére, sütőbe toljuk, svédasztalon egyaránt, zsemlemorzsával, főzőtejszínnel, paradicsomokat, paradicsomokat, megforrósítjuk, előmelegítjük, megtisztítjuk, húskeverékkel, összekeverjük, paradicsomok, morzsolódott, besűrűsödött, zsemlemorzsa, összekeverve, svédasztalon, petrezselyem, szeleteljük, serpenyőben, kiskanállal, előételként, fűszerezzük, főzőtejszín, paradicsom, belsejüket, morzsolunk, paradicsom, paradicsom, újhagyma, étolaj, vegyes darált, petrezselyem bazsalikom, csípős mustár, zsemlemorzsa, tojás, fehér bors, főzőtejszín,
|
|
|
|
|