Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Fahéjas kalács recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 6 főre
» 1/2 kg finomliszt
» 2 dkg élesztő
» 2 tojássárgája
» 1 egész tojás a kenéshez
» 3 dl tej
» 6 dkg Rama
» 5 dkg porcukor
» csipetnyi
» töltelékhez
» 4 púpos ek fahéj
» 15 dkg porcukor
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

1 dl langyos tejjel, 1/2 dkg cukorral, az élesztővel és 3 evőkanál liszttel kovászt készítünk. Langyos helyen 5 percig állni hagyjuk.
A tojássárgájákat, a cukrot, a tejet (ebben előzőleg feloldjuk a sót), a felolvasztott margarint összekeverjük és ezt, valamint a kovászt hozzáadjuk a liszthez. Jól kidolgozzuk a tésztát, hogy hólyagos legyen.
Langyos helyen 1 órát kelesztjük.
Lisztezett deszkára kiborítjuk, a tésztát elfelezzük és egyenként kb. 1 cm vastagságúra kinyújtjuk.
A porcukrot összekeverjük a fahéjjal és egyenletesen eloszlatjuk a tésztán.
Felcsavarjuk, a végeit kicsit benyomkodjuk, tepsire tesszük mindkettőt, úgy hogy közöttük hely maradjon, mert megdagadnak.
Fél órát langyos helyen pihentetjük.
Megjegyzés / tipp:

Felvert tojással megkenjük és közepesen meleg sütőben aranybarnára sütjük.
0 komment 2 ember kedveli tigerx27
2012.03.29 20:09
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
felolvasztott margarint, tésztát elfelezzük, porcukrot összekeverjük, végeit kicsit, tojássárgájákat, felolvasztott, összekeverjük, összekeverjük, benyomkodjuk, egyenletesen, vastagságúra, tojássárgája, aranybarnára, Felcsavarjuk, eloszlatjuk, töltelékhez, kidolgozzuk, megdagadnak, pihentetjük, kiborítjuk, elfelezzük, Lisztezett, élesztővel, hozzáadjuk, finomliszt, mindkettőt, kinyújtjuk, kelesztjük, margarint, csipetnyi, finomliszt, élesztő, tojássárgája, egész tojás kenéshez, Rama, porcukor, csipetnyi, töltelékhez, púpos fahéj, porcukor,
Hókifli
0 komment 13 ember kedveli
Rakott padlizsán borral, paradicsommal és sajttal.
0 komment 8 ember kedveli
Zöldborsófőzelék
3 komment 9 ember kedveli
Almás krémes ahogy én csinálom
0 komment 6 ember kedveli
Görögdinnye
0 komment 21 ember kedveli
Poharas reggeli desszert
0 komment 1 ember kedveli
Paradicsomleves
0 komment 1 ember kedveli
Birkapörkölt bográcsban
0 komment 4 ember kedveli
Tejszelet
0 komment 2 ember kedveli
Őrölt paprika télire
0 komment 6 ember kedveli
Túrógombóc
0 komment 5 ember kedveli
Tejszínes csirkecomb
0 komment 2 ember kedveli
Kókuszgolyó
1 komment 6 ember kedveli
Karobos kalács
0 komment 2 ember kedveli
Zserbó torta
1 komment 7 ember kedveli
Kekszes almás sütés nélkül
0 komment 14 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.