Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 20 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
1. Egy tűzálló edényt (tepsit) jól kivajazunk.
2. A kifliket felkarikázzuk és egyenként bőségesen megkenjük előbb vajjal, azután a lekvárral is.
3. Szépen berakjuk az előkészítetett tepsibe. Legalább két rétegben rakjuk egymásra a darabokat.
4. A tojások sárgáját kikeverjük.
5. A tejet felfőzzük, ízesítjük a vaníliával, cukorral, majd ha
kissé lehült beletesszük a kikevert sárgáját. (Madártej)
6. A madártejet ráöntjük a kiflire. (Lepje el a rakományt)
7. Betesszük a sütőbe és kb fél órát sütjük.
8. Felverjük a tojásfehérjét, ízesítjük cukorral és vaníliával.
9. A sütés vége előtt kg 5 perccel kivesszük a megszilárdult tálbafőttet és rásimítjuk a habot.
10. Visszatesszük, készre sütjük. (A hab halvány barnára pirul)
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Melegen is, hidegen is fogyaszthatjuk.
|
|
|
|
0 komment
|
13 ember kedveli
|
nagyuska
2011.12.21 21:54
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
         
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
tűzálló edényt, kifliket felkarikázzuk, előkészítetett tepsibe, tojások sárgáját, tejet felfőzzük, kikevert sárgáját, madártejet ráöntjük, sütés vége, megszilárdult tálbafőttet, narancsdzsemmel, előkészítetett, fogyaszthatjuk, felkarikázzuk, megszilárdult, tojásfehérjét, Visszatesszük, beletesszük, tálbafőttet, madártejet, vaníliával, kivajazunk, rásimítjuk, vaníliával, kikeverjük, bőségesen, Tálbafőtt, ízesítjük, felfőzzük, megkenjük, egyenként, rakományt, Felverjük, Bármilyen, ízesítjük, kivesszük, 4kifli, 12dkg cukor, tojás, vanília,
|
|
|
|
|