Fogás: egyéb, Alkalom: szilveszter, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A langyos tejbe beletesszük a cukrot és az élesztőt, felfuttatjuk. A lisztet a sóval összeforgatjuk, hozzáadjuk a tejes élesztőt és az olvasztott margarint. Jól bedagasztjuk, és kb. 50 percig kelesztjük. A tésztából 3-4 kis cipót formálunk, és kerek lapokká nyújtjuk, majd mindegyiket 8-8 cikkre vágjuk. Megkenjük pizzakrémmel, beletekerjük a virslit vagy a sonkát. Margarinnal kikent tepsire rakjuk. Tetejüket lekenjük a tojással, és reszelt sajttal szórjuk meg. Előmelegített sütőben, közepes lángon (légkeveréses sütőben 170 fok) kb. 20 percig sütjük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A kiflik belsejébe még szendvicssajtot is érdemes rakni, és úgy feltekerni, mert krémesebbé és ízletesebbé teszi.
|
|
|
|
0 komment
|
13 ember kedveli
|
szelidszeder
2011.12.28 22:10
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
         
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
lekenéshezreszelt sajt, langyos tejbe, sóval összeforgatjuk, tejes élesztőt, olvasztott margarint, virslit vagy, kiflik belsejébe, szendvicssajtot, összeforgatjuk, Előmelegített, kristálycukor, beletekerjük, felfuttatjuk, légkeveréses, bedagasztjuk, pizzakrémmel, beletesszük, Margarinnal, mindegyiket, ízletesebbé, lekenéshez, olvasztott, kelesztjük, hozzáadjuk, kávéskanál, feltekerni, krémesebbé, belsejébe, tésztából, pizzakrém, margarint, Megkenjük, formálunk, kávéskanál kristálycukor, élesztő, liszt, pizzakrém, virsli, szelet sonka, tojás lekenéshez, reszelt sajt tetejére,
|
|
|
|
|