Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A melleket alaposan megtisztogatom, nagyobb darabokra vagdosom, és kisebb bevágásokat ejtek a felületükön, hogy a pác jobban átjárhassa őkelmüket.
Előveszek egy fagyasztózacskót, beleszórom az összes hozzávalót, majd kicsit megmasszírozgatom benne a melldarabokat. Majd berakom egy napra a hűtőbe, ahonnan következő nap felcímkézve a mélyhűtőbe költöztetem.
Aznap reggel, mikor vacsorára szánom, előveszem a mélyhűtőből, és kiolvasztom.
A páccal együtt átöntöm egy sütőtálba, és előmelegített sütőben 220 fokon negyed órát sütöm alufólia alatt, majd 10 percet anélkül.
A hagymákat megtisztítom, vékony félkarikákra vágom, majd három adagban alaposan lepirítgatom az olívaolajon, és félrerakom.
A konzerveket kinyitom, a vörösbabról leöntöm a levét, majd mindent a párolóserpenyőbe öntök, felöntöm annyi húslevessel, ami nagyjából ellepi, belemorzsolom a chiliket, és nagyjából 10 perc alatt összerotyogtatom, majd belekeverem a pirított hagymákat is.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Pácolt húsokat nyugodtan rakhatunk be a mélyhűtőbe és ha úgy adódik ripp-ropsz készíthetünk egy ízletes vacsorát.Ha vendég jön nem ér minket váratlanul mert ezek az ételek rövid időn belül elkészíthetőek.
Jó étvágyat kívánok!
|
|
|
|
0 komment
|
3 ember kedveli
|
haaapci
2012.10.17 16:41
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
 
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
melleket alaposan, összes hozzávalót, mélyhűtőbe költöztetem, páccal együtt, hagymákat megtisztítom, konzerveket kinyitom, vörösbabról leöntöm, párolóserpenyőbe öntök, pirított hagymákat, ízletes vacsorát, ételek rövid, párolóserpenyőbe, fagyasztózacskót, összerotyogtatom, kukoricakonzerv, vörösbabkonzerv, elkészíthetőek, megtisztogatom, belemorzsolom, melldarabokat, előmelegített, szerecsendió, félkarikákra, megtisztítom, készíthetünk, lepirítgatom, chilipaprika, teáskanálnyi, teáskanálnyi, kiolvasztom, bevágásokat, mélyhűtőből, húslevessel, konzerveket, olívaolajon, vörösbabról, felcímkézve, csirkemell, evőkanál Erős Pista, teáskanál, teáskanálnyi őrölt fahéj, teáskanálnyi őrölt gyömbér, kevés őrölt szegfűszeg, frissen reszelt szerecsendió, olaj, Hozzávalók körethez, normál vörösbabkonzerv, húsleves, szárított chilipaprika, lilahagyma, evőkanál olívaolaj,
|
|
|
|
|