Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A mákot daráljuk le, és keverjük össze kevés porcukorra. A tejet ízesítsük citromhéjjal, forraljuk fel és tegyük bele a mákot, majd állandó keverés mellett addig főzzük, amíg sűrűsödni nem kezd. Vegyük, le a tűzről keverjük bele a mazsolát és hagyjuk kihűlni.
Az almákat hámozzuk meg, és az alma húsát durva reszelőn reszeljük le, majd nyomkodjuk ki a levét. A rétestésztát szedjük ki, és egy lisztezett nyújtódeszkára hajtogassuk szét. Ha esetleg el van szakadva többet is tehetünk egymásra.
A tésztát kenjük be olvasztott vajjal, hintsük meg vékonyan zsemlemorzsával, majd oszlassuk el rajta a reszelt almát, majd ennek a tetejére a mákos tölteléket. Ha szükséges még ízesítsük cukorral, és citromhéjjal. Óvatosan tekerjük fel, majd kenjük meg vajjal és tegyük a sütőbe 180 fokra és süssük szép aranysárgára.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Jó étvágyat kívánok.
|
|
|
|
0 komment
|
4 ember kedveli
|
archangels-jophiel
2012.08.14 18:38
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
mákot daráljuk, tejet ízesítsük, tűzről keverjük, almákat hámozzuk, alma húsát, rétestésztát szedjük, lisztezett nyújtódeszkára, tésztát kenjük, reszelt almát, mákos tölteléket, zsemlemorzsával, nyújtódeszkára, rétestésztát, citromhéjjal, zsemlemorzsa, citromhéjjal, aranysárgára, hajtogassuk, rétestészta, porcukorra, olvasztott, lisztezett, nyomkodjuk, tölteléket, sűrűsödni, ízesítsük, ízesítsük, forraljuk, szükséges, citromhéj, oszlassuk, reszeljük, Óvatosan, tetejére, mazsolát, cukorral, csomag rétestészta, cukor, citromhéj, mazsola, zsemlemorzsa, alma,
|
|
|
|
|