Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Az élesztőt 1 dl tejben, 1 kanál cukorral felfuttatjuk.
A 3 tojást szétválasztjuk. A sárgájába 3 ek cukrot, fél liter tejet és 30-35 dkg lisztet és 1 kávéskanál sót keverünk. Ehhez öntjük hozzá a megkelt élesztőt, és annyi lisztet adunk még hozzá, hogy a galuska tésztánál kicsit hígabb masszát kapjunk.
Amikor már jól kidolgoztuk, az olajat és a mazsolát is hozzákeverjük. Meleg helyen egy óráig pihentetjük.
A tepsit vajjal/zsírral kikenjük, liszttel megszórjuk, beleöntjük a megkelt málét. Majd 10-15 percig még így is állni hagyjuk.
Előmelegített sütőben megsütjük.
A diót kisebb darabokra vágjuk.
Amikor a tészta már majdnem megsült, a tojásfehérjébe bvelekeverjük a vaníliás cukrot és 20 dkg cukrot, majd kemény habbá verjük. A forró tészta tetejére kenjük, a vágott dióval jól megszórjuk, és 15 percre visszatesszük a sütőbe.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
sütési hőfok: 180°C
tepsi mérete: 25x35 cm
költség: 750 Ft
költség egy főre: 188 Ft
elkészítettem: 1 alkalommal
|
|
|
|
0 komment
|
3 ember kedveli
|
tigerx27
2012.04.10 11:48
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
 
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
megkelt élesztőt, galuska tésztánál, óráig pihentetjük, tepsit vajjal, megkelt málét, diót kisebb, tojásfehérjébe bvelekeverjük, vaníliás cukrot, forró tészta, vágott dióval, szétválasztjuk, tojásfehérjébe, visszatesszük, Előmelegített, bvelekeverjük, hozzákeverjük, elkészítettem, felfuttatjuk, pihentetjük, kidolgoztuk, kávéskanál, megszórjuk, alkalommal, beleöntjük, megszórjuk, megsütjük, darabokra, tésztánál, sárgájába, élesztőt, keverünk, kikenjük, vaníliás, élesztőt, liszttel, vaníliás, liszt, cukor, vaníliás cukor, élesztő, langyos, mazsola, tojás, olaj,
|
|
|
|
|