Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Ananászos muffin recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» A tésztához:
» 20 dkg puha vaj
» 20 dkg cukor
» 1 vaníliarúd kikapart magjai
» 1 tk.ananász aroma
» 1 kisebb vékony héjú narancs
» 20 dkg finomliszt,
» 4 db.tojás
» 2 kk.sütőpor , 1 késhegynyi
» A fahéjas ananászhoz:
» 3 dl ananászkonzerv apró darabokra vágva
» 1-2 kk.őrölt fahéj
» A mázhoz:
» 2 ek.ananászlé
» 1 tk.ananász aroma
» 25 dkg porcukor
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 190 fokra és a muffintepsi 12 horpadását kibéleljük egy-egy papírkapszlival.
A fahéjas ananászhoz az ananászt szűrőben jól lecsepegtetjük,a levét félretesszük a mázhoz-, és összekeverjük a fahéjjal.
A tésztához a puha vajat,a cukrot, a vaníliarúd kikapargatott belsejét és az ananász aromát robotgéppel 1-2 perc alatt összedolgozzuk. Hozzáreszeljük a narancs héját és hozzákeverünk két evőkanálnyit a levéből is.Ezután beledolgozzuk a tojásokat,majd külön összevegyítjük alisztet a sütőport meg a sót és lassú fokozatra kapcsolt robotgéppel 2-3 részletben belekeverjük a vajas alapmasszába.
A tészta felét arányosan szétkanalazzuk a muffintepsiben,a maradék tésztába fakanállal beleforgatjuk a fahéjas ananászt,szintén arányosan elosztjuk a sima tészta-kupacokon.A muffinokat 30 perc alatt megsütjük a forró sütőben.
A mázhoz az ananászlevet ás az ananászaromát összemelegítjük a mikróban vagy a tűzhelyen, majd apránként hozzáadjuk a porcukorhoz,és az egészet simára keverjük.Ha túl híg lenne további porcukorral sűrítjük,ha túl sűrű ,ananászlével higítjuk.Tálalás előtt rácsurgatjuk a megsült,kihűlt muffinokra,és megvárjuk ,hogy rájuk szikkadjon.
12 muffin lesz belőle.
Megjegyzés / tipp:

Jó étvágyat kívánok!
0 komment 0 ember kedveli erzsikepuskas
2014.01.22 11:15
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
fahéjas ananászhoz, sütőt előmelegítjük, ananászt szűrőben, levét félretesszük, puha vajat, vaníliarúd kikapargatott, ananász aromát, narancs héját, vajas alapmasszába, tészta felét, maradék tésztába, fahéjas ananászt, sima tészta-kupacokon, forró sütőben, ananászaromát összemelegítjük, mikróban vagy, egészet simára, összemelegítjük, papírkapszlival, muffintepsiben, ananászkonzerv, összevegyítjük, Hozzáreszeljük, összedolgozzuk, szétkanalazzuk, lecsepegtetjük, ananászaromát, előmelegítjük, kikapargatott, beleforgatjuk, összekeverjük, beledolgozzuk, hozzákeverünk, alapmasszába, belekeverjük, ananászlével, félretesszük, evőkanálnyit, ananászlevet, rácsurgatjuk, muffintepsi, robotgéppel, porcukorhoz, tésztához, puha vaj, cukor, vaníliarúd kikapart magjai, ananász aroma, kisebb vékony héjú narancs, finomliszt, tojás, sütőpor késhegynyi, fahéjas ananászhoz, őrölt fahéj, mázhoz, ananászlé, ananász aroma, porcukor,
Az almás palacsinta
0 komment 12 ember kedveli
Grillezett csirkemell paradicsomos fehér babbal
0 komment 2 ember kedveli
Kekszes, tejfölös sütemény (sütés nélkül)
0 komment 9 ember kedveli
Fácán leves-egyszerűen-
1 komment 8 ember kedveli
Lekváros virágok
0 komment 7 ember kedveli
Rakott karfiol
0 komment 2 ember kedveli
Májkrémes melegszendvics
0 komment 2 ember kedveli
Tejespite
0 komment 6 ember kedveli
Csőben sült karfiol gyorsan
0 komment 13 ember kedveli
Dióhabos almás pite
0 komment 2 ember kedveli
Pusztapörkölt
0 komment 5 ember kedveli
Bounty kocka
0 komment 9 ember kedveli
Chilis zellerkrémleves
0 komment 1 ember kedveli
Juhsajtos olívabogyós muffin
0 komment 3 ember kedveli
Avokádókrém
0 komment 2 ember kedveli
Főzött sajtos tallér
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.