Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A savanyú káposztát kimossuk, kinyomkodjuk és
apróbbra vagdossuk.
A füstölt szalonnát apró kockára vágjuk és kisütjük, a pörcöt félrerakjuk. A szalonnazsír egy részét használjuk az apróra vágott hagyma dinszteléséhez, majd a savanyú káposztát rádobjuk a hagymára, megpároljuk.
A krumplit apró lyukú reszelőn lereszeljük, a tojásokat ráütjük, és annyi liszttel keverjük össze, hogy nokedli sűrűségű tésztát kapjunk. Ezt forró
sós vízbe kanállal beleszaggatjuk, és mikor a víz tetejére feljönnek a galuskák, tésztaszűrővel kiszedjük.
A kifőtt galuskát a szalonna zsírjába szedjük, majd a káposztával összekeverjük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A sztrapacska tetejére szórjuk a tepertőt. Melegen tálaljuk.
|
|
|
|
0 komment
|
10 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.08 08:23
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
        
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
savanyú káposztát, füstölt szalonnát, pörcöt félrerakjuk, részét használjuk, apróra vágott, krumplit apró, tojásokat ráütjük, kifőtt galuskát, szalonna zsírjába, káposztával összekeverjük, sztrapacska tetejére, beleszaggatjuk, dinszteléséhez, tésztaszűrővel, összekeverjük, kinyomkodjuk, szalonnazsír, félrerakjuk, káposztával, sztrapacska, lereszeljük, sztrapacska, megpároljuk, használjuk, káposztát, szalonnát, vagdossuk, kiszedjük, káposztás, tojásokat, feljönnek, káposztát, krumplit, tepertőt, kisütjük, liszttel, keverjük, savanyú káposzta, nagyobb burgonya, tojás, liszt szükség szerint, füstölt szalonna,
|
|
|
|
|