Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Gombás sertésfalatok vadasan recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 50 dkg sertéslapocka
» 20 dkg gomba
» 2 szál sárgarépa
» 1 szál fehérrépa
» 1 kis darab zeller
» 1 fej hagyma
» 2 gerezd fokhagyma
» 1 ek. mustár
» 1 dl tejföl
» őrölt bors
» 1 babérlevél
» ételízesítő
» só
» olaj
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A húst felkockázzuk, a gombát cikkekre daraboljuk. A hagymát kockákra vágjuk és kevés olajon üvegesre pároljuk. Hogy ez a folyamat gyorsabba menjen, megszórhatjuk egy kevés sóval, amitől a hagyma levet ereszt és gyorsabban puhul. Rádobjuk a húst, fehéredésig kevergetjük, majd megszórjuk őrölt borssal, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és felöntjük egy kevés vízzel. Fedő alatt főzzük közepes lángon. Közben egy másik lábosba megtisztítva és feldarabolva beletesszük a zöldségeket a babérlevéllel, megsózzuk kicsit, kb. 4 deciliternyi vizet öntünk rá és puhára pároljuk. Amikor a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a gombát is, és készre főzzük. A megfőtt zöldségeket turmixal vagy botmixerrel pépesítjük és egy tálba öntjük. Hozzáadjuk a mustárt és a tejfölt, jól kikavarjuk, majd a húsra öntjük. Összefőzzük és elzárjuk alatta a gázt. Rizzsel, tésztával vagy nokedlivel lehet kínálni.
Megjegyzés / tipp:

Vasárnapi ebédként kitűnő, de ünnepen is megállja a helyét.
1 komment 26 ember kedveli isti53
2012.02.24 19:20
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
sztankovics 2012.02.25. 14:46 (#1)
Zsemlegombóccal, az igazi!
Címkék
húst felkockázzuk, gombát cikkekre, hagymát kockákra, folyamat gyorsabba, kevés sóval, hagyma levet, zúzott fokhagymát, kevés vízzel, másik lábosba, megfőtt zöldségeket, tálba öntjük, húsra öntjük, sertéslapocka, babérlevéllel, megszórhatjuk, sertésfalatok, felkockázzuk, feldarabolva, megtisztítva, deciliternyi, zöldségeket, ételízesítő, Összefőzzük, botmixerrel, kevergetjük, beletesszük, zöldségeket, fehéredésig, daraboljuk, babérlevél, hozzáadjuk, megszórjuk, fokhagymát, kikavarjuk, gyorsabban, nokedlivel, pépesítjük, Hozzáadjuk, sertéslapocka, gomba, szál sárgarépa, szál fehérrépa, darab zeller, hagyma, gerezd fokhagyma, mustár, tejföl, őrölt bors, babérlevél, ételízesítő, olaj,
Narancsos csirke
0 komment 1 ember kedveli
Almás sütőtöktekercs.
0 komment 1 ember kedveli
Meggy eltevése
0 komment 2 ember kedveli
Színesen töltött csirkemell
0 komment 2 ember kedveli
Harcsa halászlé
1 komment 4 ember kedveli
joghurtos-sós kifli
0 komment 7 ember kedveli
Kecskesajtos-baconös-túrós pikáns rétes
0 komment 1 ember kedveli
Töpörtyűs csiga
0 komment 3 ember kedveli
Darált húsos saslik
0 komment 3 ember kedveli
Gyöngytyúkleves...
0 komment 3 ember kedveli
Tejfölös lepény
0 komment 1 ember kedveli
Zöldborsófőzelék rántott párizsival
0 komment 13 ember kedveli
Krumplifőzelék
0 komment 2 ember kedveli
Habos almás-mákos tészta
0 komment 4 ember kedveli
Majorannás zöldborsó püré
0 komment 1 ember kedveli
Óriás habcsók
0 komment 4 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2023 TVN.HU Kft.