Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A húst felkockázzuk, a gombát cikkekre daraboljuk. A hagymát kockákra vágjuk és kevés olajon üvegesre pároljuk. Hogy ez a folyamat gyorsabba menjen, megszórhatjuk egy kevés sóval, amitől a hagyma levet ereszt és gyorsabban puhul. Rádobjuk a húst, fehéredésig kevergetjük, majd megszórjuk őrölt borssal, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és felöntjük egy kevés vízzel. Fedő alatt főzzük közepes lángon. Közben egy másik lábosba megtisztítva és feldarabolva beletesszük a zöldségeket a babérlevéllel, megsózzuk kicsit, kb. 4 deciliternyi vizet öntünk rá és puhára pároljuk. Amikor a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a gombát is, és készre főzzük. A megfőtt zöldségeket turmixal vagy botmixerrel pépesítjük és egy tálba öntjük. Hozzáadjuk a mustárt és a tejfölt, jól kikavarjuk, majd a húsra öntjük. Összefőzzük és elzárjuk alatta a gázt. Rizzsel, tésztával vagy nokedlivel lehet kínálni.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Vasárnapi ebédként kitűnő, de ünnepen is megállja a helyét.
|
|
|
|
1 komment
|
26 ember kedveli
|
isti53
2012.02.24 19:20
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
         
|
|
|
sztankovics |
2012.02.25. 14:46 (#1) |
|
 |
Zsemlegombóccal, az igazi! |
| |
|
|
|
húst felkockázzuk, gombát cikkekre, hagymát kockákra, folyamat gyorsabba, kevés sóval, hagyma levet, zúzott fokhagymát, kevés vízzel, másik lábosba, megfőtt zöldségeket, tálba öntjük, húsra öntjük, sertéslapocka, babérlevéllel, megszórhatjuk, sertésfalatok, felkockázzuk, feldarabolva, megtisztítva, deciliternyi, zöldségeket, ételízesítő, Összefőzzük, botmixerrel, kevergetjük, beletesszük, zöldségeket, fehéredésig, daraboljuk, babérlevél, hozzáadjuk, megszórjuk, fokhagymát, kikavarjuk, gyorsabban, nokedlivel, pépesítjük, Hozzáadjuk, sertéslapocka, gomba, szál sárgarépa, szál fehérrépa, darab zeller, hagyma, gerezd fokhagyma, mustár, tejföl, őrölt bors, babérlevél, ételízesítő, olaj,
|
|
|
|
|