Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A tojásokat kettéválasztjuk. A tojás sárgáját, a cukor 2/3-ad részével, a sütőporral és egy kanál vízzel kikeverjük A tojásfehérjét, a maradék cukorral és a citromlével kemény habbá verjük. A felvert habra rászitáljuk a lisztet és ráöntjük a tojás sárgáját, majd óvatosan összekeverjük. Kivajazott formába tesszük és előmelegített sütőben, 220°C-on, 25-30 percig sütjük. A tej 2/3-ad részét a cukorral felforraljuk, a maradék tejet a pudingporral kikeverjük. Ha a tej felforrt, hozzáöntjük a pudingot és felfőzzük. Miután kihűlt a piskóta, kétfelé vágjuk, megkenjük a kihűlt pudinggal és babapiskótát rakunk rá. Ezután mehet rá még egy réteg puding. Rátesszük a másik piskótát és lekenjük csokoládéval. Tetszés szerint díszítjük. Egy kis hűtés után, egyből fogyasztható.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Nagyon finom!
|
|
|
|
1 komment
|
1 ember kedveli
|
davidcsilla
2014.09.07 21:25
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
omen40 |
2014.09.08. 17:17 (#1) |
|
|
hol van a hozzávalók között a citromlé? |
| |
|
|
|
tojásokat kettéválasztjuk, tojás sárgáját, kanál vízzel, maradék cukorral, citromlével kemény, felvert habra, cukorral felforraljuk, maradék tejet, pudingporral kikeverjük, kihűlt pudinggal, réteg puding, másik piskótát, kettéválasztjuk, tojásfehérjét, előmelegített, összekeverjük, babapiskótát, fogyasztható, felforraljuk, csokoládéval, pudingporral, babapiskóta, rászitáljuk, citromlével, hozzáöntjük, sütőporral, kikeverjük, kikeverjük, Kivajazott, díszítjük, Rátesszük, pudinggal, tojásokat, felfőzzük, csokoládé, megkenjük, pudingpor, cukorral, tojás, liszt, cukor, csomag sütőpor, csomag pudingpor, csomag babapiskóta, tábla csokoládé,
|
|
|
|
|