Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Pucoljuk meg a hagymát, és kockázzuk fel.
Kis lángon pároljuk meg az olajban.
Közben tisztítsuk meg a gombát (mossuk meg, húzzuk le a legfelső rétegét), és vágjuk apró kockákra (0,5 x 3cm).
Öntsük a párolt hagymára.
Loccsintsuk a vizet az edénybe, majd kislángon lefedve hagyjuk puhulni.
10 perc múlva sózzuk meg, és adjuk hozzá a fűszereket.
Amikor a gomba térfogata legalább a felére csökkent, levehetjük a fedőt, és hagyjuk picit elfőni a vizet alóla. Ezután beleönthetjük a joghurtot, amit egyenletesen elkeverünk.
A joghurttal még egyszer lefedve megbuggyantjuk, majd levehetjük a tűzről.
Dolgozzunk párhuzamosan, hogy melegen tudjuk tálalni az ételt, kezdjük el időben főzni hozzá a tésztát vagy rizst.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Szerettem volna készíteni valamit gombából. Tettem bele valamit, amitől íze lesz, amitől krémes lesz, amitől nem pörkölt lesz...
Legegyszerűbb mélyebb serpenyőben főzni.
Ha fagyasztott gomba az alapanyag, akkor ne töltsünk hozzá vizet.
|
|
|
|
0 komment
|
1 ember kedveli
|
tigerx27
2012.03.18 19:31
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
legfelső rétegét, párolt hagymára, gomba térfogata, felére csökkent, vizet alóla, tésztát vagy, megbuggyantjuk, Legegyszerűbb, beleönthetjük, párhuzamosan, egyenletesen, Loccsintsuk, fagyasztott, serpenyőben, Dolgozzunk, tisztítsuk, levehetjük, levehetjük, fűszereket, joghurttal, elkeverünk, bazsalikom, alapanyag, olívaolaj, joghurtot, csipetnyi, kockázzuk, készíteni, térfogata, Szerettem, kislángon, töltsünk, gomba csiperke vagy vegyes, csipetnyi, oregánó, bazsalikom, pohár natúr joghurt, nagy vagy kisebb hagyma, olívaolaj, hideg,
|
|
|
|
|