Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A fagyasztott levelestésztát felengedni hagyjuk. A gyümölcsöket megmossuk, a szőlőt leszemezzük.Az almát és a körtét meghámozzuk,negyedeljük, a magházat eltávolítjuk, és a negyedeket vékony szeletekre vágjuk. A diót durvára törjük. A mazsolát a rumba áztatjuk. A citrom héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk.Az előkészített gyümölcsöket, a dióval ,a rumos mazsolával,a reszelt citromhéjjal és egy evőkanál citromlével összekeverjük.A vajat a csipetnyi sóval,6 tojással habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet és a sütőport ,végül a gyümölcsöt.
Egy nagy , mély mély tepsit kivajazunk és liszttel meghintjük.Belesimítjuk a gyümölcsös masszát. A leveles tésztát lisztezett deszkán tepsi nagyságúra nyújtjuk és a sodrófa segítségével a tepsiben levő masszára borítjuk. Kissé rányomkodjuk. A tojások fehérjét fölverjük és a leveles tésztára kenjük, villával becsíkozzuk
Előmelegített sütőben 180 fok C-on kb.50-60 perc alatt megsütjük
A porcukrot a maradék citromlével elkeverjük és ha megsült , a forró pitére kenjük.Langyosan vagy hidegen szeleteljük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A tetejét beszórhatjuk finomra reszelt csokoládéval
|
|
|
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2013.10.25 22:55
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
fagyasztott levelestésztát, gyümölcsöket megmossuk, szőlőt leszemezzük, körtét meghámozzuk, magházat eltávolítjuk, negyedeket vékony, diót durvára, rumba áztatjuk, citrom héját, levét kifacsarjuk, előkészített gyümölcsöket, rumos mazsolával, reszelt citromhéjjal, evőkanál citromlével, csipetnyi sóval, gyümölcsös masszát, leveles tésztát, sodrófa segítségével, tepsiben levő, tojások fehérjét, leveles tésztára, maradék citromlével, forró pitére, tetejét beszórhatjuk, levelestésztát, összekeverjük, Előmelegített, Belesimítjuk, segítségével, gyümölcsöket, eltávolítjuk, csemegeszőlő, előkészített, citromhéjjal, csokoládéval, gyümölcsöket, beszórhatjuk, rányomkodjuk, fagyasztott, szeleteljük, kifacsarjuk, citromlével, lereszeljük, citromlével, negyedeljük, meghámozzuk, leszemezzük, becsíkozzuk, fagyasztott, felengedni, csemegeszőlő, savanykás alma, körte, mazsola, citrom, csipetnyi, tojás, liszt, csomag sütőpor, evőkanál, porcukor,
|
|
|
|
|