Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Finom őszi pite recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 1 csomag fagyasztott leveles tészta
» 50 dkg csemegeszőlő
» 50 dkg savanykás alma
» 50 dkg körte
» 10 dkg dió
» 5 dkg mazsola
» 1 citrom
» 25 dkg vaj
» csipetnyi
» 6 tojás
» 60 dkg liszt,
» 1/2 csomag sütőpor
» 2 evőkanál rum
» 15 dkg porcukor
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A fagyasztott levelestésztát felengedni hagyjuk. A gyümölcsöket megmossuk, a szőlőt leszemezzük.Az almát és a körtét meghámozzuk,negyedeljük, a magházat eltávolítjuk, és a negyedeket vékony szeletekre vágjuk. A diót durvára törjük. A mazsolát a rumba áztatjuk. A citrom héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk.Az előkészített gyümölcsöket, a dióval ,a rumos mazsolával,a reszelt citromhéjjal és egy evőkanál citromlével összekeverjük.A vajat a csipetnyi sóval,6 tojással habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet és a sütőport ,végül a gyümölcsöt.
Egy nagy , mély mély tepsit kivajazunk és liszttel meghintjük.Belesimítjuk a gyümölcsös masszát. A leveles tésztát lisztezett deszkán tepsi nagyságúra nyújtjuk és a sodrófa segítségével a tepsiben levő masszára borítjuk. Kissé rányomkodjuk. A tojások fehérjét fölverjük és a leveles tésztára kenjük, villával becsíkozzuk
Előmelegített sütőben 180 fok C-on kb.50-60 perc alatt megsütjük
A porcukrot a maradék citromlével elkeverjük és ha megsült , a forró pitére kenjük.Langyosan vagy hidegen szeleteljük.
Megjegyzés / tipp:

A tetejét beszórhatjuk finomra reszelt csokoládéval













0 komment 2 ember kedveli erzsikepuskas
2013.10.25 22:55
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
fagyasztott levelestésztát, gyümölcsöket megmossuk, szőlőt leszemezzük, körtét meghámozzuk, magházat eltávolítjuk, negyedeket vékony, diót durvára, rumba áztatjuk, citrom héját, levét kifacsarjuk, előkészített gyümölcsöket, rumos mazsolával, reszelt citromhéjjal, evőkanál citromlével, csipetnyi sóval, gyümölcsös masszát, leveles tésztát, sodrófa segítségével, tepsiben levő, tojások fehérjét, leveles tésztára, maradék citromlével, forró pitére, tetejét beszórhatjuk, levelestésztát, összekeverjük, Előmelegített, Belesimítjuk, segítségével, gyümölcsöket, eltávolítjuk, csemegeszőlő, előkészített, citromhéjjal, csokoládéval, gyümölcsöket, beszórhatjuk, rányomkodjuk, fagyasztott, szeleteljük, kifacsarjuk, citromlével, lereszeljük, citromlével, negyedeljük, meghámozzuk, leszemezzük, becsíkozzuk, fagyasztott, felengedni, csemegeszőlő, savanykás alma, körte, mazsola, citrom, csipetnyi, tojás, liszt, csomag sütőpor, evőkanál, porcukor,
Narancsos krém
0 komment 5 ember kedveli
Töltött gesztenyetorta
0 komment 3 ember kedveli
Dunahullám
0 komment 4 ember kedveli
Burgonyás rakott karfiol
1 komment 10 ember kedveli
Omlós, vajas keksz
0 komment 3 ember kedveli
BROKKOLIKRÉMLEVES
0 komment 4 ember kedveli
Csirkemell kínai pácban
0 komment 1 ember kedveli
Grízes-lekváros-kakaós kocka
0 komment 48 ember kedveli
Paradicsomsaláta
0 komment 6 ember kedveli
Túrófasirt
0 komment 1 ember kedveli
Darált erőspaprika
0 komment 2 ember kedveli
Meggyes rámás
1 komment 3 ember kedveli
Aranygaluska
0 komment 2 ember kedveli
Boros pecsenye
0 komment 3 ember kedveli
Tárkonyos vaddisznó raguleves-ahogy én készítem-
0 komment 8 ember kedveli
Kacsamell zöldségágyon
0 komment 6 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.