Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A kép sütés előtt készült !
Az újhagymát és a fokhagymát megtisztítom, az újhagymát a zöldjével együtt összevágom.
A mozzarellát vékonyan felszeletelem, a paradicsomokat felkarikázom.. A tejfölt és a juhtúrót sima, bársonyos krémmé keverem. Hozzáadom az újhagymát, az áttört fokhagymát, a felaprított bazsalikomot és 3 evőkanál olívaolajat. Sóval, borssal ízesítem
Egy mélyebb tűzálló tálat kikenek olajjal, a sütőt előmelegítem 200 fokra.
A tésztát sós vízben kifőzöm, leszűröm, lecsepegtetem , majd beleforgatom a juhtúrós tejfölbe. A tepsibe szedem-simítom , kissé egymásra csúsztatva betakarom a paradicsomkarikákkal és a mozzarellaszeletekkel
A forró sütőben 25-30 percig sütöm
Tálalás előtt 8-10 percig pihentetem, azután megszórom finomra vágott petrezselyemmel. Bazsalikommal és olívabogyóval díszítem.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Ez egy egyszerű, de nagyszerű étel, laktató és finom is.
Jó étvágyat kívánok hozzá.
|
|
|
|
0 komment
|
3 ember kedveli
|
ibolya58
2012.05.02 20:56
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
 
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
fokhagymát megtisztítom, zöldjével együtt, mozzarellát vékonyan, paradicsomokat felkarikázom, juhtúrót sima, áttört fokhagymát, felaprított bazsalikomot, mélyebb tűzálló, sütőt előmelegítem, juhtúrós tejfölbe, forró sütőben, petrezselyemmel, paradicsomokat, lecsepegtetem, felszeletelem, olívabogyóval, Bazsalikommal, felkarikázom, bazsalikomot, beleforgatom, tésztagratin, petrezselyem, megtisztítom, előmelegítem, mozzarellát, felaprított, olívaolajat, paradicsom, fokhagymát, csúsztatva, pihentetem, összevágom, fokhagymát, bazsalikom, újhagymát, zöldjével, újhagymát, olajbogyó, csokor petrezselyem, penne tészta, bors, olaj, csokor bazsalikom, juhtúró, tejföl, paradicsom, mozzarela, gerezd fokhagyma, csokor újhagyma,
|
|
|
|
|