Fogás: főétel, Alkalom: karácsony, Elkészítési idő: 150 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A zsemlét beáztatjuk a tejbe.
A gesztenyét megfőzzük, megtisztítjuk és áttörjük.
Az így előkészített gesztenyemasszához hozzáadjuk a darált húst, a kinyomkodott és ugyancsak megdarált zsemléket, a nyers tojásokat, a tejfölt, a sót és a borsot.
Ezt a tölteléket betöltjük a pulyka mellbőre alá és a hasüregbe. A hasüreg nyílását összetűzzük, a mellét pedig betakarjuk a csíkokra vágott szalonnával.
Az így elkészített pulykát a forró olajban megforgatjuk, és kevés vízzel puhára pároljuk. Ezután sütőbe tesszük és szép pirosra sütjük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Tálaláskor a hasüregben levő tölteléket szeletekre vágva a pulyka köré rendezzük.
|
|
|
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
lilagondolatok
2014.12.11 12:20
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |

|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
zsemlét beáztatjuk, gesztenyét megfőzzük, darált húst, nyers tojásokat, tölteléket betöltjük, pulyka mellbőre, hasüreg nyílását, mellét pedig, csíkokra vágott, forró olajban, hasüregben levő, pulyka köré, megtisztítjuk, előkészített, kinyomkodott, megforgatjuk, elkészített, szalonnával, összetűzzük, hozzáadjuk, gesztenyét, hasüregben, Tálaláskor, betakarjuk, tölteléket, beáztatjuk, Gesztenyés, tölteléket, szeletekre, sertéscomb, ugyancsak, hasüregbe, megdarált, tojásokat, betöltjük, megfőzzük, zsemléket, gesztenye, pulyka, gesztenye, sovány sertéscomb darálva, zsemle, tojás, tejföl, füstölt szalonna, kevés olaj, bors, kevés,
|
|
|
|
|