Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A sütőt 160 fokra előmelegítjük, a formát sütőpapírral béleljük, úgy, hogy két szembelévő oldalán túllógjon a papír. (Ennél megragadva majd könnyebb lesz kivenni a formából.)
A kétféle csokit felkockázzuk és a vajjal együtt a mikróban a legnagyobb fokozaton, félpercenként kivéve és megkevergetve egybeolvasztjuk.
A tojásokat, a cukrot, a csipet sót és a tejfölt hozzáadjuk és fakanállal simára keverjük.
Hozzászitáljuk a lisztet és a kakaót, elkeverjük, a tepsiben elegyengetjük.
Megszórjuk a meghámozott, kockákra vágott körtével, és 35 perc alatt készre sütjük.
A karamellszószhoz a cukrot egy kisebb lábasba szórjuk, meglocsoljuk a vízzel és kevergetés nélkül addig melegítjük, míg a víz elpárolog, a cukor pedig borostyánszínű lesz.
Lehúzzuk a tűzről, a tejet mikróban felforrósítjuk és óvatosan, több részletben a karamellre öntjük. Visszatesszük a tűzre, és addig kevergetjük, amíg a karamell teljesen felolvad és a szósz kissé besűrűsödik.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A karamellszósz nem kötelező, de egyszerűen megvan, és bár nehezen hihető, de vele még fokozható az őszi brownie-érzés.
|
|
|
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
jolika66
2015.09.24 15:27
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |

|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
formát sütőpapírral, kétféle csokit, vajjal együtt, legnagyobb fokozaton, tejfölt hozzáadjuk, tepsiben elegyengetjük, kisebb lábasba, cukor pedig, tejet mikróban, karamellre öntjük, karamell teljesen, szósz kissé, őszi brownie-érzés, karamellszószhoz, egybeolvasztjuk, Hozzászitáljuk, felforrósítjuk, borostyánszínű, Visszatesszük, elegyengetjük, előmelegítjük, megkevergetve, karamellszósz, félpercenként, tejcsokoládé, sütőpapírral, felkockázzuk, meglocsoljuk, étcsokoládé, meghámozott, duplacsokis, besűrűsödik, kevergetjük, szembelévő, Megszórjuk, fakanállal, hozzáadjuk, legnagyobb, elkeverjük, Hozzávalók 20x20-as formához, étcsokoládé, tejcsokoládé, vaj, holland kakaópor, sűrű tejföl, cukor, csipet, tojás, liszt, közepes körte, szószhoz, cukor, víz,
|
|
|
|
|