Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Fűszeres kecskesajt golyók recept Kedvelt receptek
Fogás: előétel, Alkalom: húsvét, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 6 főre
» 40 dkg fetasajt
» 20 dkg juhtúró
» 2 ek friss kakukkfű
» 2 ek szezámmag
» 2 ek egész feketebors
» 1 cs metélőhagyma
» 1 ek pirosparika
» fél marék dióbél
» 2 ek olaj
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A fetasajtot és a juhtúrót egy villa segítségével összetörjük és jól összekeverjük, majd a hűtőszekrényben hagyjuk ismét megdermedni. Amíg ez megtörténik, száraz serpenyőben enyhén pirítsuk meg a szezámmagot és tegyük félre, majd a dióbéllel ismételjük meg ugyanezt, annyi különbséggel, hogy ezt vágjuk finomra, és fújjuk ki belőle a mag finom hártyáját, ami esetleg keserű lehet. Ezután aprítsuk fel a kakukkfüvet és a metélőhagymát is, majd törjük durvára a borsot egy mozsárban.
Ha mindezzel megvagyunk, vegyük elő a sajtkeveréket és két olajozott evőkanál valamint a szintén beolajozott kezünk segítségével formájunk pingponglabdától valamivel kissebb golyókat a masszából. A kész golyókat célszerű sütőpapíron elhelyezni az ízesítésig. Ha kiszaggattuk az összeset, osszuk el őket hatfelé és mindegyik kupacot másik fűszerben, vagy magban hempergessük meg.
Megjegyzés / tipp:

Tálalásig célszerű hűtőszekrényben tárolni, hogy ne olvadjon meg.
0 komment 1 ember kedveli szelidszeder
2012.02.11 18:02
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
villa segítségével, hűtőszekrényben hagyjuk, dióbéllel ismételjük, szintén beolajozott, kész golyókat, pingponglabdától, hűtőszekrényben, hűtőszekrényben, összekeverjük, metélőhagymát, sajtkeveréket, segítségével, metélőhagyma, hempergessük, kiszaggattuk, segítségével, különbséggel, beolajozott, összetörjük, kakukkfüvet, sütőpapíron, megtörténik, megdermedni, serpenyőben, szezámmagot, pirosparika, megvagyunk, ismételjük, fetasajtot, elhelyezni, feketebors, fetasajt, juhtúró, friss kakukkfű, szezámmag, egész feketebors, metélőhagyma, pirosparika, marék dióbél, olaj,
Jóasszony pecsenyéje
0 komment 32 ember kedveli
alföldi paprikáskrumpli
2 komment 7 ember kedveli
Mákos palacsintatorta
0 komment 3 ember kedveli
Kapribogyós sügér-ahogy én készítem-
0 komment 2 ember kedveli
Velős pirítós...
0 komment 3 ember kedveli
Tonhalkrémmel töltött uborka !
0 komment 5 ember kedveli
Mediterrán tészta
0 komment 7 ember kedveli
Francia hagymaleves barna sörrel
1 komment 3 ember kedveli
Mákos-szilvalekváros ostoros kalács
0 komment 10 ember kedveli
Tejfölös libacomb, petrezselymes burgonya ágyon
0 komment 3 ember kedveli
Francia hagymás pite
0 komment 4 ember kedveli
Almás tócsni.
0 komment 20 ember kedveli
Rakott padlizsán (muszaka)
0 komment 6 ember kedveli
almás zseb
0 komment 8 ember kedveli
Velős-gombás omlett...
0 komment 1 ember kedveli
Diós-csokis félhold
0 komment 3 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.