Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Babos káposzta recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: több mint 3 óra, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 1/2 kg tarkabab
» 1 kg savanyú káposzta
» 1 nagyobb füstölt csülök
» 2 közepes vöröshagyma
» babérlevél
» szemes fekete bors
» kevés pirospaprika
» zsiradék
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A babot ételízesítős vízben puhára főzzük, a csülköt is megfőzzük. Közben a hagymát megpucoljuk és szálasra vágjuk. A káposztát kimossuk, hogy ne legyen túl savanyú. A hagymát megdinszteljük a káposztával, babérlevéllel és a borssal. Ha kész enyhén megszórjuk pirospaprikával. Ha minden megfőtt, a babot leszűrjük, a csülköt 3 cm széles csíkokra szeleteljük. Egy tűzálló edénybe beletesszük a káposztát, összekeverjük a babbal és rátesszük a szeletelt főtt csülköt. A csülök főzőlevéből 2-3 merőkanállal meglocsoljuk és kb 1 óra alatt a sütőben összesütjük. Friss kenyérrel kínáljuk.
Megjegyzés / tipp:

Lehet bablevesből is készíteni, de akkor dupla mennyiségű bab és csülök kell, mert különben nem lesz a levesbe semmi. Ilyenkor nem teszek a káposztára pirospaprikát, mert a levesből merek rá. A további menet ugyan az, de így finomabb lesz, mert a bab és a csülök átveszi a levesben főtt zöldségek és fűszerek ízét.
1 komment 4 ember kedveli simonfai
2014.02.07 09:38
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
herbert-fam 2014.11.14. 16:43 (#1)
Nagy kedvencünk ez az étel (holnap is készítjük,már fő a bab és a csülök)
nem itt néztem a receptet,de pont így készítem.
Címkék
babot ételízesítős, hagymát megpucoljuk, káposztát kimossuk, hagymát megdinszteljük, babot leszűrjük, tűzálló edénybe, szeletelt főtt, csülök főzőlevéből, sütőben összesütjük, levesbe semmi, káposztára pirospaprikát, levesből merek, további menet, csülök átveszi, levesben főtt, pirospaprikával, megdinszteljük, babérlevéllel, pirospaprikát, összekeverjük, merőkanállal, ételízesítős, pirospaprika, meglocsoljuk, bablevesből, megpucoljuk, összesütjük, vöröshagyma, szeleteljük, beletesszük, káposztával, főzőlevéből, káposztára, megszórjuk, mennyiségű, babérlevél, megfőzzük, káposztát, készíteni, rátesszük, leszűrjük, tarkabab, savanyú káposzta, nagyobb füstölt csülök, közepes vöröshagyma, babérlevél, szemes fekete bors, kevés pirospaprika, zsiradék,
KÁVÉKRÉMES DIÓTORTA
0 komment 3 ember kedveli
Szentesi kubikus étel
1 komment 13 ember kedveli
Tejszines cukkinileves!
0 komment 5 ember kedveli
Kakaós csiga
0 komment 2 ember kedveli
Uborkasaláta télre
0 komment 57 ember kedveli
Egyszerű meggytorta
0 komment 7 ember kedveli
Gombás zsemle /vacsora/
0 komment 7 ember kedveli
Budapest sertéstekercs.
1 komment 8 ember kedveli
Májgaluskaleves
0 komment 7 ember kedveli
Erdélyi krumplisaláta Gaálné módra
0 komment 4 ember kedveli
Rántott sonkatekercs
0 komment 2 ember kedveli
Gyümölcstorta dinnyegolyókkal
0 komment 4 ember kedveli
Kókuszos hideg kutya
0 komment 9 ember kedveli
Szilveszteri mustáros lencsefőzelék
0 komment 7 ember kedveli
Gyümölcskenyér barackízzel
0 komment 3 ember kedveli
Tejfölös burgonyaleves
1 komment 3 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2022 TVN.HU Kft.