Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Rakott padlizsán borral, paradicsommal és sajttal. recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 2 db érett padlizsán
» 1 db Knorr Tyúkhúsleves-kocka
» 5 dkg érett kemény sajt
» 200 ml vörös bor
» 5 dkg liszt
» 25 dkg Rama margarin
» 1 evőkanál szárított bazsalikom
» só
» 25 ml olaj
» 20 dkg paradicsom
» 100 ml víz
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A padlizsánt mossuk meg, vágjuk le a végeit és vágjuk vastag szeletekre. Sózzuk be és rakjuk szűrőre 30 percre, majd a felesleges nedvességet töröljük le papírszalvétával és szórjuk meg a szeleteket liszttel.
A sajtot a reszelő kis lyukú részén reszeljük le,.
A serpenyőben jól forrósítsuk fel az olajat és süssük meg a padlizsán szeleteket minden oldalukon, majd papírtörlővel szárítsuk le a felesleges olajat.
Oldjuk fel a Knorr kockát egy dl vízben.
A paradicsomot mossuk meg, forrázzuk le vízzel és húzzuk le a bőrét. Szeleteljük fel.
Egy tűzálló tál alját kenjük ki margarinnal. Váltakozva fektessük bele a padlizsánt és a paradicsomot. Öntsd le az egy deci alaplével és a borral.A tetejét szórjuk meg bazsalikommal és reszelt sajttal. A tálat tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe és süssük 25 percig.
Megjegyzés / tipp:

Forrón tálaljuk friss zöld salátával.
0 komment 8 ember kedveli kis-vakond
2012.08.22 18:23
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
padlizsánt mossuk, felesleges nedvességet, szeleteket liszttel, padlizsán szeleteket, felesleges olajat, paradicsomot mossuk, tetejét szórjuk, tálat tegyük, papírszalvétával, paradicsommal, papírtörlővel, előmelegített, bazsalikommal, paradicsomot, Tyúkhúsleves, paradicsomot, serpenyőben, forrósítsuk, nedvességet, Szeleteljük, margarinnal, felesleges, szeletekre, bazsalikom, padlizsánt, paradicsom, Váltakozva, szeleteket, felesleges, szeleteket, padlizsánt, szárított, fektessük, padlizsán, érett padlizsán, Knorr Tyúkhúsleves-kocka, érett kemény sajt, vörös, liszt, Rama margarin, olaj, paradicsom,
Kolbászleves
0 komment 1 ember kedveli
Rakott spenót.
0 komment 2 ember kedveli
Narancsgolyó
0 komment 3 ember kedveli
Korhely leves káposztalével
1 komment 2 ember kedveli
Csirke kicsit másképpen
0 komment 7 ember kedveli
RÁNTOTT TÖK
1 komment 6 ember kedveli
Pikáns sült csirke
0 komment 1 ember kedveli
Sült Busa prémium kategória
0 komment 2 ember kedveli
Kelt szilvás lepény
0 komment 7 ember kedveli
Húsos gombás kosárka !
0 komment 1 ember kedveli
Zöldborsó főzelék
0 komment 3 ember kedveli
Feta sajtos zöldsaláta
0 komment 4 ember kedveli
Néger kocka
0 komment 5 ember kedveli
Birsalma sajt
0 komment 6 ember kedveli
Kókuszos süti
0 komment 7 ember kedveli
Halszeletek pirított gombával
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.