Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A lisztet a sütőporral összekeverem, a margarinnal elmorzsolom, a tejföllel, kristálycukorral, vaníliás cukorral, citrom héjával, levével tésztává gyúrom. 2 cipóra osztom.
Az almák magházát kiemelem, meghámozom, almareszelőn lereszelem.
Egy közepes méretű kb. 20x30 cm-es tepsit kivajazok, liszttel meghintek. A sütőt 200 °C-ra előmelegítem.
Az egyik tésztát lisztezett deszkán tepsi nagyságúra nyújtom, majd a tepsibe teszem. Vékonyan megszórom zsemlemorzsával, majd jöhet bele az előzőleg kinyomkodott reszelt alma. Szépen elteregetem az alján, megszórom fahéjas cukorral.
Ezután kinyújtom a másik tésztát és a tetejére hengergetem. Villával megszurkálom, felvert tojássárgával megkenegetem és mehet is kb. 35-40 percre a sütőbe.
Ha kihűlt, szeletelhető. Porcukorral meghintem.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A tészta tetejét nem szükséges megkenni tojássárgával, ha nem kenem meg, akkor világosabb, mattabb színű.
|
|
|
|
1 komment
|
24 ember kedveli
|
gambi92
2012.01.23 20:38
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
ziman |
2012.04.26. 10:49 (#1) |
|
|
Pont így csinálom de a tetejét nem kenem meg.
|
| |
|
|
|
sütőporral összekeverem, margarinnal elmorzsolom, almák magházát, közepes méretű, egyik tésztát, tepsibe teszem, előzőleg kinyomkodott, másik tésztát, tészta tetejét, kristálycukorral, zsemlemorzsával, kristálycukor, tojássárgával, tojássárgával, megszurkálom, előmelegítem, megkenegetem, almareszelőn, összekeverem, szeletelhető, kinyomkodott, hengergetem, Porcukorral, elmorzsolom, margarinnal, elteregetem, lereszelem, finomliszt, világosabb, meghámozom, nagyságúra, lisztezett, sütőporral, meghintek, kinyújtom, margarin, finomliszt, kristálycukor, evőkanál tejföl, citrom reszelt héja leve, csomag sütőpor, csomag vaníliás cukor, alma, ízlés szerint fahéj,
|
|
|
|
|