Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Keverjük össze a húst a rizzsel, az áttört fokhagymával és a tojásfehérjével. Fűszerezzük sóval, borssal, majd formázzunk apró gombócokat.
A levest felforraljuk, a húsgombócokat beletesszük a fővő levesbe, kb. 10 percig főzzük.
A karalábét és a sárgarépát kis hasábokra vágjuk. A leveshez adjuk és további 20 percig főzzük.
A tojássárgáját simára keverjük a liszttel és a tejföllel, majd behabarjuk vele a levest. Kb. 10 percig főzzük. Sóval, borssal ízesítjük. Megszórjuk az apróra vágott lestyánnal és petrezselyemzölddel.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
jó étvágyat kívánok.
|
|
|
|
0 komment
|
7 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2014.02.19 09:26
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
     
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
áttört fokhagymával, levest felforraljuk, húsgombócokat beletesszük, fővő levesbe, leveshez adjuk, tojássárgáját simára, apróra vágott, petrezselyemzöld, tojásfehérjével, húsgombócokat, karalábéleves, tojássárgáját, zöldségleves, felforraljuk, fokhagymával, Fűszerezzük, Húsgombócos, beletesszük, Megszórjuk, formázzunk, gombócokat, sárgarépát, lestyánnal, behabarjuk, sárgarépa, ízesítjük, tejföllel, hasábokra, fokhagyma, karalábét, keverjük, leveshez, karalábé, darált, rizs, tojás, bors, gerezd fokhagyma, zsenge karalábé, sárgarépa, liszt, tejföl, lestyán, petrezselyemzöld, zöldségleves kockából lehet,
|
|
|
|
|