Fogás: desszert, Alkalom: farsang, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A leveles tésztát hagyom kiengedni. A mazsolát leöblítem, vízbe áztatom. A mazsolát lecsepegtetem, összekeverem a dióval és a lekvárral. A tésztát lisztezett deszkán, kb. 3-4 mm vastagra kinyújtom és kb. 7 x 7 cm-es négyzeteket vágok ki belőle. A négyzetek közepébe, 1-1 kiskanálnyi lekváros diót teszek. A sütőt 180 °C-fokra előmelegítem. A tojást felverem, megkenem vele a tésztaszéleket és átlósan összefogom a sarkokat úgy, hogy középen összenyomkodom őket, azaz batyut készítek. A tetejüket is megkenem tojással, sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatom és a sütőben, kb. 20 percig sütöm. Kihűtöm, megszórom porcukorral és tálalom.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Nagyon finom.
|
|
|
|
0 komment
|
3 ember kedveli
|
magyaritunde
2014.01.26 13:36
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
 
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
leveles tésztát, mazsolát leöblítem, mazsolát lecsepegtetem, tésztát lisztezett, négyzetek közepébe, tojást felverem, tésztaszéleket, összenyomkodom, lecsepegtetem, előmelegítem, sütőpapírral, baracklekvár, összekeverem, kiskanálnyi, négyzeteket, porcukorral, lisztezett, rakosgatom, összefogom, tetejüket, kiengedni, leöblítem, négyzetek, átszitált, lekvárral, kinyújtom, megszórom, közepébe, lekváros, felverem, megkenem, mazsolát, csomag leveles tészta, mazsola, darált, baracklekvár, átszitált liszt, porcukor, tojás,
|
|
|
|
|